Agyi zavar? - MR lelet

Kedves Doktor Úr! A minap kérdeztem Öntől a férjemmel kapcsolatban aki 40 éves, és stroke-ra vagy legalábbis TIA-ra utaló tüneteket tapasztalt egy ízben, ami kb 20 percig tartott nála, fejfájással, homályos látással, beszédzavarral, dezorientáltsággal, egy oldali ujjak zsibbadásával stb. A háziorvos telefonon azt mondta ez stroke-nak tűnik, menjen sürgősségire. Nem ment, mert jól érezte magát és a sürgősségin nem akart a covid-osok közt várakozni órákat, plusz egy magánintézménybe sikerült nagyon gyorsan időpontot találnunk és csináltattunk egy angio koponya MR-t. Tünetei azóta sincsenek, és elkezdett aspirin protectet szedni, már napokon belül kap covid elleni oltást és akkor keresünk egy neurológust. Ön is azt tanácsolta ki kell ezt vizsgálni, és természetesen utána is akarunk járni a dolognak. Tehát a képalkotó vizsgálat megtörtént. Csatoltam a leletet. Lenne kedves rápillantani, hogy mit jelent ami le van írva. nehéz értelmezni olyannak, aki ehhez nem ért. Nagyon köszönöm a segítségét.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza TIA témában

Kedves Kérdező!

Az MR vizsgálat során diszkrét eltérések ábrázolódnak leírás alapján, leggyakrabban ezek magavérnyomás-betegség, cukorbetegség illetve migrén esetében ábrázolódnak. Nem tudom, fejfájós-e a férje, mert néha a migrénes fejfájás tud neurológiai tünetekkel indulni (általában ezek 20-30 perc alatt lezajlanak és utána lép fel a fejfájás). Mindazonáltal neurológiai vizsgálatot szükségesnek tartok mindenképpen a háttér megnyugtató tisztázása céljából.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. május 07., 13:58; Megválaszolva: 2021. május 08., 09:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyergorcs utokezeles
Tisztelt Doktorno! Edesapam szeptember 8.-an agyergorcsot kapott 15 percen belul megkapta a megfelelo kezelest. 1 hetet volt korhazban, az agyi CT eredmenye...
"Nehéz fej... "
Tisztelt Doktornő! Tavaly októberben egy magas vérnyomás miatt kialakult TIA következtében a kórházban töltöttem 4 napot. A vizsgálatok (CT, MR...
TIA műtét altatásban
TIA vagy nem TIA? - Orvos válaszol Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár...
Lehet átmeneti a TIA?
Üdvözlöm.Létezik olyan, hogy átmeneti TIA, amit nem mutat ki az MR? előzmények: hirtelen eszméletvesztés, pár nap múlva féloldali...
TIA gyanus vagy nem?

Két hét alatt volt 3x szédüléses panaszom, az első 5 perc után elmúlt, a második 15 perces fekvés után, de az elején csak ennél vaku foltos...