Idegkimerültség

24 éves lány vagyok. Június elején kezdődött a problémám. Először a bal kezem zsibbadt, majd a lábam, végül az egész bal oldalam a fejemtől a talpamig. Érezni ugyanúgy éreztem mindent, az izomerő is jó volt. Kb. 2-3 hétig folyamatosan aludtam. Neurológus azt állapította meg, hogy idegkimerültség. A vizsgaidőszakom közepén voltunk, ehhez még hozzájött a munkahelyemen rengetek dolog és a családi életemben is. A zsibbadást megelőzte a sírások, kiborulások. Később a bal fülem zúgott, de ez kb. 1 hétig. Majd kettős látásom volt, de csak, ha jobbra néztem. A beszédemmel, gondolkodásommal nem volt semmilyen gond. Egy másik neurológus is idegkimerültséget állapított meg, de a biztonság kedvéért elküldött MR vizsgálatra. Itt 6-7 db fehérállományi gócok találtak, melyből a jobb és bal oldalon is 1-1 gócot műterméknek, illetve granulátiónak írtak le. A VII. és VIII. agyidegek lefutása szabályos, hártyás labirintus mindkét oldalon ép, craniospinalis átmenet szabályos, a bal n. opticus az ellenoldalinál vastagabb, benne T2 jelfokozódás látható. Azóta B vitamint és Kálciumot, Magnéziumot szedek, szinte teljesen jól vagyok. Enyhe feszülést érzek még a kezemben, lábamban. Csináltak egy EEG felvételt, melynek eredménye Mko. Opticus bal oldali túlsúllyal somatosensoros és j.o. ingerléssel felső agytörzsi functiozavar jelei. Ehhez hozzá kell tennem, hogy a vizsgálat úgy folyt, hogy kb. 6 ember beszélt körülöttem, nem mondták, hogy csukjam be a szemem, csak amikor észrevették, hogy nyitva van, stb. Nem tudom, így mennyire értékelhető. Kérdésem az lenne, hogy mire gondol a doktorúr/doktornő? Nagyon szeretnék tudni valami konkrétat. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológiai tünetek témában

Kedves Kérdező! Valószínű összetévesztette a vizsgálatokat, mert az EEG-vel a látóideget, agytörzset vizsgálni nem lehet. Elég összetett panaszai vannak, melyek egyetlen agyi góccal nem magyarázhatók. Lehetnek tényleg idegkimerültséghez kapcsolódó panaszok, de mivel fiatal és a vizsgálati eredményei nem negatívak, szerintem további vizsgálatokra lenne szükség a későbbiekben. Ha nincs semmi panasza akkor kb. 3 hónap-fél év múlva újra meg kellene ismételni az MR vizsgálatot, VEP-et, BAEP-et, hogy változtak e az eredmények. Azok függvényében lehetne többet mondani. Ha panaszai vannak, akkor pedig a vizsgálatok azonnali ismétlése szükséges.

Kérdés: 2010. augusztus 09., 09:13; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 15:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Idegbecsípődès?
Egy ideje fennálló panaszok
Tisztelt Doktornő! Lassan három hónapja már hogy nem érzem magamat úgy mint korábban. Az egész fejfájással kezdődött, amit eddig a fejem szinte...
Huntington vagy stressz?
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben lettem igazán figyelmes arra hogy különösen nagy koncentráció közben általában játék vagy hasonló ideges...
PÁNIKBETEGSÉG ?
TAVALY TAVASZAL VOLT EGY NAGYOBB LELKI MEGRÁZKODTATÁSOM,AZÓTA SOKSZOR MOSTANÁBAN NAPONTA TÖBBSZÖR IS REMEGÉS JÖN RÁM.ELSŐNEK CSAK GYOMOR IDEGRA...
Izomrángás
Tisztelt Doktornő! 31 éves vagyok, 2,5 éves és 7 hónapos Kislányaimmal otthon vagyok. Egészséges a mai világban uralkodó helyzethez képest...