Skizofrénia tünete ez?

Tiszteletem! Nem sürgős kérdés. Év elején voltam rokkantsági felülvizsgálaton akkor több mindent néztek. Az egyik amikor kis kalapáccsal, megütötték a térdeim, az egyik térdem megrándult, a másik nem. Szerintem akkor jó aminek jónak kell lennie, ha mindkettő megrándul az ütés hatására. 4 év alatt 7x voltam kórházban magas cukor miatti rosszulléttel. Az ott feltűnt, hogy időnként megrándult az egyik kezem. Arra nem emlékszem, hogy csak az egyik vagy felváltva, illetve itthon is előfordult már, de jóval ritkábban. Ez mondjuk lehet alváshiány miatt is. (kórházban az első pár napon nem szoktam tudni aludni.) A kérdésem inkább a láb nem rángásra vonatkozna. Azt okozhatja-e egyéb aggyal kapcsolatos probléma vagy az is a skizofrénia tünete? Mert szerintem akár még agydaganat is lehetne, meg gondolom kismillió egyéb ok. Majdnem biztos vagyok benne, hogy az agy az oka. Dohányzom sokat, kv-t is sokat iszok, a cukorszintem inkább rossz, mint jó. A kórházi papírokon "nem meghatározott skizofrénia és nem meghatározott szorongás" szerepel. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza neurológiai tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

A kérdéseire inkább neurológus tudna válaszolni. A tünetek nem kötődnek a skizofréniához. A térd rángása lehet a vizsgálat pontatlanságából adódó eltérés. Ha visszatérően ezt tapasztalják, ez beidegzési probléma, mint ahogy a kéz rángása is lehet az. Cukorbetegség okozhat ilyen típusú panaszokat, elváltozásokat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2020. november 01., 21:41; Megválaszolva: 2020. november 05., 22:43
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Indulatkezelés
Szorongás okozta gyomorpanasz?
Szorongás vagy betegség
Szerotonin szint extrém magas