Mire számíthatok az elkövetkező években ezzel a betegséggel kapcsolatban?

vascularis encephalopathiát diagnosztízáltak nállam az MR vizsgálaton. Teljesen elvagyok keseredve! Tüneteim: aurával járó migrénes fejfájás, melyet több éve diagnosztizáltak. Ehez társult 5 hónapja a bal oldali fűlzúgás. És pár hete a jobb felső szemhéjam szokott ugrálni, 2007-ben a jobb oldalon találtak 2-3 mm-nyi ishémiás gócot, de az idén már baloldalon is megjelent. Az orvosom Nootropil 1200mg. tabl. írt fel. És aztmondta, hogy eltulzom ezt a betegséget, ne foglalkozzak vele.Infuziót is ajánlott.Nagyon félek, mi lesz velem, Tisztelt válaszadó Doktornő /Úr/ Írja meg nekem _: mire számíthatok ha ez sulyosbodik? Borzasztóan félek! Kifelejtettem, hogy néha észreveszem magamon, hogy nem azt mondom amit akarok, mintha romlana a beszédkészségem, és nagyon feledékeny vagyok. Még egy gondom van, hogy elmondjam e- a férjemnek? Ugyanis másfél éves házasok vagyunk, nagyon szeretjük egymást. Az orvos szerint ne ilyesszem meg a férjemet ne mondjak semmit. De jó lenne megosztani férjemmel a félelmeimet, őnnek mi a véleménye erről? Azthiszem elmegyek másik orvoshoz is, mert az én ideggyógyászom elbagatizálja ezt a betegséget.Ez nekem nagyon nem tetszik. Várom a választ! Tisztelettel: Banya48

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza vascularis encephalopathia témában

Tisztelt Banya48!

Nem gondolom, hogy célravezető lecserélni a neurológusát. Biztos találna olyat, aki mély együttérzést tanusítana a betegsége iránt, csak nem tudom, hogy ettől Ön jobban érezné-e magát. Az orvosa azok közé az orvostípusok közé tartozik, aki nem gondolja azt, hogy a betegnek jó, ha elmélyíti a betegségtudatát. Önnek 47 évesen van már egy betegsége, ez így szokott lenni 40 felett Ez a betegség valóban nem bagatel, gondozni kell, és mindent megtenni Önnek és orvosának, hogy nem romljon tovább, ennek megvan a saját szakmai protokollja. Ön pedig olyan szerencsés, többek közt a neurológusának köszönhetően, hogy a betegsége ugyan okoz panaszokat, de nem teszi tönkre az életét, van egy másfél éves kapcsolata is.

Örüljön neki, hogy a betegsége csak ennyi tünettel jár, karban tartható, további romlás nem várható. A szorongás, félelem szenvedést okoz, és rontja a betegségét. Ezt tudja a neurológusa, ezért próbálja kicsit bagatelizálni a panaszait. Én is úgy gondolom, hogy terelje el a figyelmét a saját betegségéről, figyeljen inkább a párjára, a munkára, az élet szépségeire.Ha nagyon szorong, megoszthatja ezt a férjével, hiszen erről szól lényegében a házzasság. De nem felejtse el, hogy neki is lehetnek problémái, csak lehet, hogy nem beszél róluk. Az életben azok az asszonyok boldogak, akik derűsen szemlélik az életet, megszépítik és megkönnyítik a családjuk életét, és igen, bagatelizálják a saját betegségeiket. Ami nem azt jelenti, hogy nem megyünk el az előírt kontrollra, vizsgálatra, nem vesszük be az előírt gyógyszert, hanem azt, hogy a rendelőből kilépve beírják a következő időpontot a telefonjukba, és kitörlik a fejükből és a lelkükből a betegséget, és arra gondolnak, mit is főzzenek vacsorára.

A betegsége nem fog rosszabbodni, fogadja el, és lépjen tovább! Sok sikert hozzá 4

Kérdés: 2012. április 06., 10:08; Megválaszolva: 2012. április 11., 17:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Súlyos fokú vascularis...
Szeretném tudni, hogy a címben megadott (neurológus és CT felvétel alapján felállított, kód I6730)) diagnózis tulajdonképpen mit jelent, milyen...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...