Súlyos fokú vascularis encephalophatia

Szeretném tudni, hogy a címben megadott (neurológus és CT felvétel alapján felállított, kód I6730)) diagnózis tulajdonképpen mit jelent, milyen kilátásaink vannak az állapot változására, van-e remény arra, hogy ez az édesanyámnál megállapított állapot javítható-e gyógyszeres kezeléssel, vagy bármi egyéb módon. A beteg aggódó lánya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza vascularis encephalopathia témában

Tisztelt Érdeklődő!

A vascularis encephalopathia egy CT leleten azt jelenti, hogy az agy bizonyos területei keringési elégtelenségben következtében sötétszürkék a CT felvételeken. Ennek sok oka lehet, az okokra a CT lelet nem ad választ, csak a betegvizsgálat és a részletes kórtörténet alapján a beteg kezelőorvosa.

A CT lelet önmagában semmilyen prognózist nem jelez - 88 évesen mindannyiunknak lesz vascularis encephalopathia a CT leletén, mert az agyi érrendszer ebben a korban már nem egészséges, kivéve azokat, akik mediterrán diétán élnek.

Azt, hogy édesanyjának milyen betegsége van, és kezelhető-e, azt csakis a kezelőorvosa tudja megmondani, elsősorban nem a CT lelet, hanem a neurológiai vizsgálat alapján.

Korrekt prognózist 88 éves korban sajnos nem nagyon lehet mondani.

Kérdés: 2015. szeptember 16., 18:32; Megválaszolva: 2015. szeptember 18., 20:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...
Agyi áttétek és alvászavar
Dadogó beszèd erös fejfájás