• Eltérő pupillák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő 10 éves kisfiamnál, pici kora óta észleljük a pupillák méretbeli különbségét, a születési képeket is visszanézve láthatóak az eltérések de olyan fél éves korában vettük igazán észre. Amióta iskolás azóta szinte mindennap észre veszem a különbséget a bal nagyobb a jobbnál és a lámpa fénynél vagy a szabadban normalizálódik teljesen egyformák lesznek ugyanannyi időre.Sosem fáj a szeme a feje sem, kitűnő a látása és a szemészünk is többször vizsgálta már azt mondta minden rendben. Mi lehet az oka ennek a különös jelenségnek ami már szinte 10 éve így van, talán kinőheti? Őt nem zavarja, de engem igen, hiszen nem ez a normális az évek alatt vártam hátha elmúlik, de sajnos nem, miért?

        Dr. Kerekes Éva válasza a pupilla eltérés témában

        Tisztelt Érdeklődő! Ha a szemész nem talált eltérést, a kisfiának nincs panasza, akkor ez normális. Előfordul, hogy egy-egy embernek nem egyforma a két pupillája, nekem olyan ismerősöm is van, hogy akkor jelentkezik a különbség, amikor fáradt Nyugodjon meg, nem lesz semmi baj, és valószínűleg így fog maradni. Évente ellenőrizze a kisfiát a szemésznél, és közben éljék az életüket aggodalom nélkül. Nagyon fontos, hogy saját szorongásaival nem ébresszen a gyermekében félelmet, mert a 10 éves gyermek gyakran nem motivált félelmeket él meg, és ez idegbeteggé teheti. Remélem, sikerült megnyugtatni!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 26., 11:22; Megválaszolva: 2012. március 27., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: