Hirdetés
      • Könyök fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már kb. 1 éve fáj a bal belső könyököm, de eddig elhanyagolható volt a fájdalom, szinte csak érintésre, nyomásra fájt kicsit. Mostanra felerősödött és sokkal jobban fáj, húzó-nyomó-emelő mozdulatokra, vagy akár csak úgy..., nyugalmi helyzetben is. Hamar előjön a fájdalom, ha támaszkodom rá. Gyógytornász ragasztott rá K-Tape (japán kineziológiai) tapaszt és tanácsára néhány 1,5 kg-os súlyzóval végzendő gyakorlatot csinálok. Semmit sem értek eddig ezek. Röntgennel tökéletesen meg lehet mondani hogy mi ez, vagy csak komolyabb vizsgálattal? Tenisz v. golfkönyök, vagy izület? (Fáj kicsit néha az egyik nagyujjam utolsó porca és a másik kisujjam utolsó porca is a kezemen. Ezért gondolom hogy izületi gond... Mi lehet a kezelési mód és lehet-e elmulasztani, vagy ez csak rosszabb lesz? Mi a gyógyszer? Gyógytorna, kenegedés, fiziko terápia? Más? Várom válaszukat. Köszönettel: Horváth Z. Kriszta

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyök fájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján a golfkönyök nevű betegség a valószínű. Ennek kezelésében a pihentetésnek van leginkább szerepe (akár gipszrögzítésben is), illetve a gyulladáscsökkentő gyógyszereknek. Ha ezek nem használnak akkor az injekciós kezelés jön szóba. Ha ez sem segít, akkor marad a műtéti megoldás.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 17:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés