• Serdülő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiam 161 cm magas, kisebb az osztálytársainál, és ez nagyon zavarja. És engem is bánt, hogy őt ez ennyire foglalkoztatja. Megnéztünk elég sok anyagot ezzel kapcsolatban, de mégsem akarja elfogadni. Mit mondhatnék még neki, mikor kellene orvoshoz vinnem? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Balogh Andrea válasza a testmagasság témában

        Kedves Kérdező! A fia testmagassága egész jó az átlaghoz viszonyítva. Akkor kellene betegségre pl. növekedési hormon hiányra gondolni ha a testmagassága 153 cm alatt lenne, tehát ilyen dologtól nem kell tartani. Van még 3-4 éve és lehet, hogy hirtelen fog nőni sok fiú 1-1,5 év alatt nő 10-15 cm-t azt javaslom vigasztalja ezzel. Inkább sportoljon és ügyeljen arra, hogy sportos testalkatú legyen ez sokat számít és ha hirtelen nőne akkor nem fogja úgy megterhelni az ízületeit,a gerincét. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 22., 10:04; Megválaszolva: 2011. március 22., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés