• Növekedésel kapcsolatos!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv 17 éves vagyok 167cm 78kg de sportolok es dohányzok az lenne a kerdesem hogy lehetséges e, hogy a dohányzás miatt nem növők vagy lehetseges e még hogy növők. Azt szeretném hogy legalább az átlag magaságot elérjem.Válaszukat előre is Köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a testmagasság témában

        Kedves Kérdező! A növekedés általában a serdülőkor végéig tart. A testmagasság sok mindentől függ: örökletes dolgok befolyásolják: szülők, nagyszülők testmagassága, befolyásolja a táplálkozás mennyit eszel és milyen minőségű, tápértékű élelmiszert és persze külső környezeti hatások, életvitel, van-e valamilyen alapbetegség, hormonális probléma stb. is hatással vannak a végleges testmagasságra. A dohányzást nem csak a testmagasságod miatt lenne jó abbahagyni hanem mert előbb utóbb egy krónikus légcső- és, hörgőgyulladást hoz létre ami pedig sok betegségnek megteremti a táptalajt. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2015. február 13., 10:28; Megválaszolva: 2015. február 16., 18:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: