Reumás vagyok 44 évesen?

Üdvözlöm ! Tavasszal kezdődött február végén ,egy nagyon erős izom ,izületi ,egész testre kiterjedő fájdalmam.Előtte pár nappal voltam gyógyszertárba,arra gondoltam ,ott elkaptam egy vírust,mert pár éve,egy influenzás megbetegedésnél volt hasonló ,több hétig tartó fájdalmam.De semmi más tünet nem jött,és ez a fájdalom,még most is tart !Éjszaka,nagyon rossz,alig tudok átfordulni a másik oldalamra,mert a csípőmnél különösen erős éles fájdalom nyilal bele,néha menés közben is.Nyáron fizikai munkát végeztem,3 hónapig a jobb könyökben erősődött fel a fájdalom csak fáslival kenőcsökkel tudtam dolgozni.Csak hűsítő krém enyhítette,melegítő krémet nem is tudtam elviselni.Orvos vérképbe reuma faktort nézett,jó volt,nem volt a vérképemben semmi változás.Mostanra ,nem bírom elviselni,állandóan fáradt kimerült vagyok a kevés alvás és a fájdalom miatt.Végig két kezem két lábam,állandó ,mélyen csontnál érzem szinte,ha párom átmasszírozza krémmel akkor érzem ,hogy mélyen fáj és jól esik a átmasszírozás,semmi más nem enyhítette.És mellette van csipő,vagy könyökbe az erős mozgásra nyilaló,elviselhetetlen fájdalom,időnként ez enyhül.De az izomlázra emlékeztető egész végtagra kiterjedő,már 10 hónapja tart.Javasolta házi orvos fizioterápiás kezelést,amire most nincs nálunk lehetőség.És szeretném tudnia diagnózist is,mert nem kaptam még rá választ mi lehet.Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a Testszerte izomfájdalom témában

Kedves Kérdező! Sajnos, a panaszok alapján nem lehet diagnózist felállítani. Részletes betegvizsgálatra és laborokra, szükség szerint egyéb vizsgálatokra is szükség van. A fizikoterápiás kezelések sem biztos, hogy használnának, mivel nem ismert, hogy mi a baja. Kivizsgálásra kellene járnia, amit jelenleg is a háziorvos rendel el, bár tény, hogy ez mostanában nehezen megy a járvány miatt. Reumatológusok azonban rendelnek, javaslom, hogy a területi reumatológushoz forduljon a panaszával. Az, hogy a reumatoid faktor a vérvételen negatív volt, nem jelent önmagában semmit.

Kérdés: 2020. december 08., 11:57; Megválaszolva: 2020. december 08., 16:27
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye