Váll MR diagnózis, AC arthrosis

Tisztelt Doktor Nő! Azért írok Önnek, mert már hónapok óta húzódik a problémám a vállammal és az ortopéd orvos válaszát nem érzem teljesnek. Kondizás közben nagyobb súlyt probáltam meg fekve kinyomni, ezután éreztem a jobb vállamban elől fájdalmat. Miután pihentettem, nehány hét múlva tárogatás közben még rosszabb lett, alig tudtam utána a karomat előre vagy oldalra emelni. A doktorom Röntgent rendelt el, ami szerint a clavicula AC ízfelszínén caudalisan egy kb. 3x2 mm-es felritkult terület ábrázolódik. Ettől függetlenül a vállam nem csak az AC ízület környékén fáj, de elől is. A doktor szerint max gyógytorna kell neki, de ha pihentetem elmúlik. Pihentettem, nem múlt el. Mivel nagyon zavar és nem szeretnék huszonévesen fájdommal együtt élni, ezért elmentem saját pénzből MRre, amin a következő a diagnózis: Az acromioclavicularis ízületi peremszélek enyhén megnyúltak. A clavicula distalis végében oedema látható, valamint subchondralisan apró, degeneratív cysták azonosíthatók. Az ízületi tokon belül kevés folyadék ábrázolódik. 1-es típusú acromion. A subacromialis tér 3 mm. Ezen kívül minden pozitív volt (pl izmok nem athrópiásak, nem oedemásak stb). AC ízületi arthrosist állapítottak meg. Erre a doktor: "Javasolt jobb vállízűletre interferencia, valamint Flector géles iontoforezis 15-15 alkalommal, vezetett gyógytorna kezelés 15 alkalommal." Nekem ez úgy tűnik, mintha csak az AC ízületi fájdalommal foglalkozna, viszont még mindig nem értem, hogy a sokkal inkább zavaró és toló mozgás hatására erősödő, a váll elülső felén található fájdalom mitől van? Ezt el tudná nekem magyarázni? Maga szerint elég lesz rá, amit a doktor felírt? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szilágyi Annamária válasza AC arthrosis témában

Kedves Fiatalember! Teljesen érthető, hogy aggódik! Borzasztó érzés, amikor fájdalmas a mozgás!, De javulni fog! Azt gondolom, hogy az AC arthrosis pont ilyen tüneteket okoz! A terápia tökéletes! Én kiegészíteném porcerősítővel és gyulladáscsökkentővel is. Pihenjen, járjon el a kezelésekre, csinálja a gyógytornát! Higgye el, jobb lesz! Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Szilágyi Annamária

Megválaszolva: 2024. május 07.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Jobb térd probléma
Tisztelt Doktor Nő! Jobb térdemet érte kb 2 éve egy baleset, ami által egyre jobban nyilal a térd kalácsom alatti terület. 2 orvosnál már jártam, akiktől...
Jobb oldali csípőfájdalom
Kedves Doktornő! Jobb oldali csípőfájdalommal küzdök már majd egy hónapja. Járni sántítva tudok, fekvés, ülés, állás közben nem fáj, csak ha a jobb lábam...
Porckorong migráció
Kedves Doktornő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi MR lelet értelmezésben. Jelenleg panaszmentes vagyok. A 17 mmes migráció az kiszakadást jelent? Műtéti...
MRI lelet értelmezése.
Kedves Doktornő! Kérem szíves segítségét az egy hete végzett lumbális gerinc MR. vizsgálati lelet laikus számára történő értelmezésére. - A lumbalis lordosis...
Gerinc röntgen lelet értelmezése
Kedves Doktornő! Az alábbi lelet értelmezésében szeretnem kérni a segítségét. Mi a probléma, mennyire súlyos és mi a teendőm? Lelet: A nyaki lordosis íve...
Csípő porckopás kísérleti gyógyszer?
Kedves Annamária, közepes szintű porckopás van a csípőmben amelyet konzervatívan kezeltetek (mozgás, nyújtás, úszás, kollegén, PRP injekció, stb.). Láttam...