grincferdülés

Tisztelt doktor úr! Valami furcsaság folytán úgy tűnik nem regisztráltam pedig úgy emlékszem egy hasonló levelet ezen az úton már küldtem önnek lehet hogy nem kapta meg e miatt. Ha mégis akkor elnézését kérem. Azt szeretném kérdezni ismételten, hogy a nyakam, valószínű munkámból adódólag is úgy érzem görbül. És fáj is. Edzéssel próbálok rajta javítani vagy inkább szinten tartani de az utóbbi egy hónapban egyre rosszabb a helyzet. Többször fáj a derekam és a nyakam is. Uóbbi balra dőlését folyamatosan érzi a nyaki és a csukjás izomzat is Az volna a kérdésem hogy állapotomon, főként a nyaki rész miatt is amit pszichológiailag is megterhelő, hogy ezt az állapotot lehet korrigálni? A 2000 novemberében készült lelet szerint: A nyaki gerinven balra convex torzios scoliosos van. C.IV.-VI. csigolyatestek jobbra keskenyebbek. A VI. csigolya is deformált, keskenyebb. A kisizületekben kifejezett arthrosis van. a lumbális gerincen az alsó szakaszon jobbra convex scoliosis van. Az L.IV.-S.I. szegmentumot érintő többszörös fejlődési rendellenesség mutatkozik. Az L.V. ék alakó, nem záródott. A lumbális csigholyák zárólemezei egyenetlenek, rajtuk Schmorl-benyomatok is megfigyelhetők. Többszörös csigolyafejlődési rendellenesség a nyaki és lumbális szakaszon. M. Schauermann. vizsgálatok: nyaki gerinc 2-irányú lumbális gerinc 2-irányú Dittmar felvétel Dr. Kiss Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincferdülés témában

Üdvözlöm. Csak a második levelét kaptam meg, azt is pénteken, ezért válaszolok csak most. Vizsgálat nélkül, illetve a röntgen felvétel ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. A kép és a leírása alapján egyértelmű, hogy van gerincferdülése. Fontos lenne tudni, hogy ez milyen fokú és mennyire okoz statikai és tartási eltérést, esetlegesen mellkas deformitást. Panaszait mindenképp okozhatja az alapbetegsége és természetesen a monotonitás, vagy kényszertartás miatt a munkája is. Az edzések, a gerinctorna, az úszás mindenképpen hasznos dolgok, melyek enyhíthetik panaszait, de mindenképpen keressen fel egy ortopédiai szakrendelést. Szükséges friss röntgen készítése is, hisz amire hivatkozott, az 17 éve készült. Gyógyszeresen is lehet csökkenteni panaszait, izomlazító és nem szteroid gyulladáscsökkentő szedése javasolt.

Kérdés: 2017. április 14., 17:02; Megválaszolva: 2017. április 17., 22:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Gerinc pansszok fsjdalom
D vitamin mennyiség
Nyaki röntgen lelet értelmezése
félelmetes
Műtétre van szükségem?