Háti- és háti-ágyéki gerinc röntgen

Tisztelt Doktornő! A következő felsorolás egy röntgen eredménye: - S alakú scoliosis, - a kyphosis fokozottabb, - a rések épek, - a kp. csigolyatestek zárólemezei kissé egyenletlenek. Le tudná nekem írni, hogy ezek pontosan mit jelentenek, mennyire súlyos elváltozások, és mit kellene tenni, hogy a jelenlegi helyzet ne romoljon tovább? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza gerincferdülés témában

Kedves Kérdező!

A lelet ezt jelenti: S alakú oldalirányú gerincgörbületekkel járó gerincferdülés, a hát normális görbülete fokozottabb, a porckorongok helye ép, rendben van, a háti gerinc középső csigolyáinak zárólemeze egyenetlen (Scheuermann betegség miatt) . Az elváltozások nem hangzanak súlyosnak, de a mértékük is számít a megítélésben. Valószínűleg gyógytornáznia kéne, hozzáértő segítséggel, és akkor nem fog romlani a helyzet.

Üdvözlettel:

Puskás Réka

Kérdés: 2014. december 19., 22:37; Megválaszolva: 2014. december 22., 16:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?