Van e a térdizületi gyulladásra megelőző terápia?

Porcleválásra műtöttek majd utána rá két hónapra térdizületi gyulladásom lett.3 db Diprophos injekciót megkaptam a fájdalmaim elmúltak. A kérdésem hogyan tudnám megelőzni, a későbbi gyulladás kialakulását van rá gyógyszer vagy terápia. Úgy hallottam ez az injekció elég romboló hatásu ezért szeretném elkerülni az újbóli beadását. Válaszát előre is köszönöm. Üdv Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd gyulladás témában

Hasonló panaszok kialakulásának megelőzésére vannak lehetőségek. A kollagén dús étrend fogyasztása sokat segíthet (csülök, kocsonya, körömpörkölt, stb) , de a táplálkozás mellett a mozgás is fontos, mégpedig olyan mozgás, mely során nincs a testsúly a térden (úszás, kerékpározás) . Ha a természetes táplálkozással bevitt anyag nem elegendő vannak szájon át szedhető porcerősítő, ízületi folyadék összetétel javító szerek, illetve injekció formájában a térdbe juttatható "kocsonyás anyag" mely direktbe és gyorsan javítja az ízületi folyadék összetételét. (Ez nem gyulladáscsökkentő injekció, mint a diprophos) . Ezek a lehetőségek, illetve a meleg víz kerülése.

Kérdés: 2015. június 26., 11:45; Megválaszolva: 2015. június 28., 09:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok