Szükséges-e műtét?

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi diagnózist kapta a párom nemrég a térdével kapcsolatban. Szeretnék érdeklődni, hogy véleménye szerint szükség lehet-e műtétre a csatolt dokumentumban leírtak alapján. Hosszabb külföldi utat tervezünk decemberben, így mihamarabb tudni szeretnénk, hogy mivel kalkuláljunk. Köszönöm szépen a válaszát, üdvözlettel: Náczi Andrea

Dr. Bogdán Aurél válasza térd műtét témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az MR lelet felveti porcsérülés gyanúját. Ha panaszai kifejezettek, akkor még célszerű indulás előtt elvégeztetni a beavatkozást (persze, csak akkor, ha még belefér időben, mert a műtét után 2-3 hét felépülésre is szükség lehet) . Ha panaszai enyhék és nem terveznek külföldön jelentős túrázást, sportot akkor halasztható az utazás utánra is a beavatkozás. Addig porcerősítő szedése javasolt.

Kérdés: 2014. november 06., 13:21; Megválaszolva: 2014. november 10., 09:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdficam
Tisztelt Doktor Úr! Múlthét csütörtökön derült ki, hogy az állandó térdficamom miatt műteni kell a bal térdemet, 2015.októberében lat.release...
Baker ciszta
Tisztelt Doktor Úr! A jobb térdhajlatban az MR vizsgálat kimutatott egy 11x5, 5 centis cisztát. Nagyon fáj a lábam, a lépcsőkön való fel-lemenés...
Elmslie-Trillat csavarok
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy egy Elmslie Trillat műtétet követően azt a két csavart, amit behelyeznek, mikor veszik ki? Egyáltalán...
Artoszkópos térdműtét utáni...
Üdv, november végén műtöttek artroszkópos eljárással, mivel mediális meniscus sérülésem volt. A lelet szerint mediális meniscus elülső szarv...
Vállproblémák