Baker ciszta

Tisztelt Doktor Úr! A jobb térdhajlatban az MR vizsgálat kimutatott egy 11x5, 5 centis cisztát. Nagyon fáj a lábam, a lépcsőkön való fel-lemenés nagy fájdalommal jár. Volt már két tüdőembóliám, xareltot szedek. Műtétet javasoltak a ciszta eltávolítására. Ön szerint is elkerülhetetlen a műtét? Tisztelettel, Marosvölgyi Itvánné

Dr. Bogdán Aurél válasza térd műtét témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha az elváltozás panaszt okoz akkor mindenképpen javasolt a műtét. Azt, hogy a cisztát kell eltávolítani, vagy ízületi tükrözéssel a ciszta kiváltó okát kell megszüntetni és a ciszta magától felszívódik, azt csak vizsgálatokkal lehet eldönteni. Így látatlanban Én az utóbbi mellett tenném le a voksot. Pontos válaszért forduljon kezelőorvosához.

Megválaszolva: 2016. január 18.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Térdficam
Tisztelt Doktor Úr! Múlthét csütörtökön, derült ki, hogy az állandó térdficamom miatt műteni kell a bal térdemet, 2015.októberében lat.release műtétem is...
Szükséges-e műtét?
Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi diagnózist kapta a párom nemrég a térdével kapcsolatban. Szeretnék érdeklődni, hogy véleménye szerint szükség lehet-e műtétre a...
Elmslie-Trillat csavarok
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy egy Elmslie Trillat műtétet követően azt a két csavart, amit behelyeznek, mikor veszik ki? Egyáltalán kiveszik...
Küklopsz diagnózis
Kedves Doktor úr! Páromnak tegnap volt 1 napos térdsebészeti beavatkozása. Meniscus letört darabját távolították el, az operáló orvos Küklopsz elváltozást is...
Artoszkópos térdműtét utáni fájdalom
Üdv, november végén műtöttek artroszkópos eljárással, mivel mediális meniscus sérülésem volt. A lelet szerint mediális meniscus elülső szarv szakadását, egy...
Sarkantyú és talpi bőnye gyulladás