lateralis meniscus kosárfül szakadás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 2011. december 24-én guggolásból való felállás során térdsérülést szenvedtem. A röntgen és az UH is negatív volt. Mivel még egy hét múlva sem tudtam lábra állni, 2012. január 6-án a jobb térdemen arthroscopiát végeztek, lateralis meniscus kosárfül szakadást találtak és partialis meniscectomiat végeztek. Egy kb. 1, 5-2 cm-es porcdarabot távolítottak el. Azóta folyamatosan járok gyógytornára, 3 hónapig szedtem porcépítőt, de még mindig fáj. Főként terhelésre, pl. a lépcsőn is gyakran mellélépve megyek le. A kezelőorvosom szerint minden rendben, a térd funkció teljes, instabilitás nincs, a fájdalom is el fog múlni. Mivel már ez már 4, 5 hónapja tart, kezdem elveszíteni a hitemet, hogy valóban rendbe fogok jönni. Korábban futottam és úsztam, most semmit nem csinálok. Ön mit gondol, rendbe fog jönni a térdem, visszatérhetek a sporthoz valamikor? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza meniscus sérülés témában

Vizsgálat nélkül és a korábbi leletek és dokumentációk ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Általában ha sima kosárfül szakadás van és nincs egyéb porckárosodás, szalagsérülés, akkor annak porcerősítők szedése mellett max. 2 hónapon belül meg kellene gyógyulnia. Ha a szakadás miatt felpuhult, vagy felszakadozott az ízületi porc, akkor a gyógyulás akár egy évet is igénybe vehet. Azt javaslom, hogy szedje még a porcerősítőket vagy 2-3 hónapig, próbáljon meg úszni, vagy kerékpározni. Ha 3 hónap után is változatlanok a panaszai, akkor keresse fel kezelőorvosát, vagy egy másik szakorvost az összes dokumentációval és egyeztessenek problémájáról.

Kérdés: 2012. május 12., 23:05; Megválaszolva: 2012. május 14., 18:25
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?