Hirdetés
      • Térdfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő, Két hete tipikus házi balesetet szenvedtem, takrítás közben, lelépve az ágy tetejéről elcsúsztam a parkettán. A bal térdem belső felét ütöttem meg nagyon. 47 éves vagyok, nem volt probléma a térdemmel soha. Tudom mozgatni, hajlítani,bár ezek fájdalommal járnak, nem kékült be, viszont bedagadt ami két nap borogatás után elmúlt. Térdepelni guggolni nem igazán tudok, hason fekve aludni sem, mert akkor pont a fájdalmas terület myomódik. Járás közben kissé nehezen indul be. Nyomásra fájdalmas. A háziorvos javaslatára szedjek fájdalom csillapítót, meddig? Maradandó sérülés érte, vagy csak nehezen gyógyul? Mit tehetnék hogy hamarabb helyrejöjjön? Köszönöm megtisztelő válaszát, Ildikó

        Dr. Holnapy Gergely válasza a meniscus sérülés témában

        Üdvözlöm! Vélhetően az elcsúszás kapcsán nem pusztán megütötte a térdét, hanem az meg is csavarodott. Ennek során a belső porcos gyűrű (meniscus) sérülhet, szakadhat. Egy héten át érdemes nem-szteroid gyulladáscsökkentőt szedni a háziorvos javaslatára. Ennek eredménytelensége esetén egy ortopédiai vagy traumatológiai szakvizsgálat javasolt, mert a meniscus sérülése esetén műtéti ellátás szükséges lehet. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. június 12., 10:06; Megválaszolva: 2020. június 15., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: