• Meniscus gyanús sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jó napot kívánok!kedves dr nő én labdarúgó vagyok és van vagy volt egy meniscus gyanús sérülésem.voltam sportorvosnál elküldött röntgen, ultrahang és mr vizsgálatra, de egyik vizsgálat sem mutatott semmilyen elváltozást sem.ez a sérülés nekem kb július eleje körül volt és pihentem rá teljesen se munka se sport csak fekvés.el is múlt kb 2 hét után a fájdalom, most augusztus 27.-én visszatért a fájdalom pedig már kb augusztus elején újra sportoltam fociztam és nem fájt!volt 17-évesen egy sípcsonttőrésem amiből a vasat eltávolították kb rá fél évre és azt szeretném kérdezni hogy a csavar helye fájhat-e még?egyébként ezt írja az mr:A tibia proximalis metaphysisenek megfelelően lateralisan foltos fémek mútermékek láthatók!meg 8mm-es szakaszon a porc elvékonyodott!előre köszönöm a válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a meniscus sérülés témában

        Vizsgálat nélkül illetve a dokumentáció ismerete nélkül nehéz pontos választ adni. Elvileg ennyi idő után már nem szabadna fájni a csavar helyének. Az elvékonyodott porc viszont okozhatja a térdpanaszait, mert ha el van vékonyodva, akkor általában fel is van puhulva. Amit tehet szedjen rendszeresen valamilyen porcerősítőt és nem szteroid gyulladáscsökkentőt, és kerülje a focizást, inkább kerékpározzon és ússzon. Ha panaszai rendeződnek 4-6 hét után fokozatosan elkezdheti a focit. Ha panaszai ismételten kiújulnak, akkor keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 20:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: