Térd vizsgálat

Kedves Doktornő! Amennyiben egy térdvizsgálat során a Zohlen teszt (jel) pozitív, de a térd asztalfiók tesztje negatív akkor az elülső kereszt- vagy az oldalsó térdszalagra egyértelműen kimondható hogy sérült vagy inkább egy térdízületi porckopásos megbetegedésről van szó?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza keresztszalag szakadás témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Csak erre a két információra támaszkodva a porckopás, porckárosodás a valószínű, erre utal a Zohlen jel, de a pontos diagnózishoz egyéb jelek megléte és hiánya is fontos lenne. Az asztalfiók tünet az elülső keresztszalag szakadás jele, de mivel ez nincs, így a szalagsérülés kizárható.

Kérdés: 2012. április 23., 16:19; Megválaszolva: 2012. április 24., 17:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?