• Síelés közben a kezemre estem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! A múlt héten síelés közben ráestem a kezemre. Az nap egész nap fájt a kezem, nem dagadt be és nem lilult be. A 2. naptól vannak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem fáj a kezem (könyök alatt egy kb 10 centis részen), de van, hogy úgy fáj, hogy egy tányért nem birok tartani azzal a kezemmel. A fájdalom nem nagyon csökkent 1 hét alatt, pedig naponta többször is bekenem különböző sportkrémekkel. Ön szerint érdemes-e elmennem röntgenre, vagy nem sérülhetett meg a csont, mert akkor folyamatosan fájna, illetve be lenne dagadva? Mi történhetett a kezemmel? Válaszát előre is köszönöm. Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a kézsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. elmondása alapján a törés kizárható. Valószínűleg egy nagyobb izomhúzódás, vagy zúzódás állhat a háttérben. Panaszai azért nem múltak még el, mert nem pihentette kellő mértékben (gyakran gipszelni is szoktuk 1-2 hétre), illetve nem sportkrémmel, hanem nem szteroid gyulladáscsökkentő kenőccsel kellene kenni. Ha ezek hatására sem jelentkezik javulás, akkor érdemes megmutatni egy baleseti sebészeten az esetleges idegsérülések kizárása végett.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 29., 16:39; Megválaszolva: 2012. január 30., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: