kézfej sérülés

Tisztelt Doktor úr! 2-2, 5 hónapja el volt törve a kisujjam a kézfejemen, diagnózisként a metacarpus egyéb csontjának törését írták, 3 mm eltéréssel forrt össze. Semmi problémám nem volt, egy hete megerőltettem, egy napja pedig beütöttem pont ott, ahol előzőleg a törés volt, most picit meg van duzzadva és fáj, de tudom mozgatni fájdalommentesen, egy-egy mozdulatnál fáj, illetve ha a kisujjamat és a hüvelyujjamat össze akarom érinteni. Tapintásra a törés heggjén kívül kicsi duzzanatot érzek a hegg felett, ezt kenegettem tegnap fekete nadálytő krémmel, szerintem apadt. Lehetséges, hogy a törés miatt érzékenyebb a csont és ez pár napon belül el fog múlni? Mit gondol? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Bogdán Aurél válasza kézsérülés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy a korábbi törés helyénél a zúzódás miatt fokozott a fájdalom, illetve itt a szövetek még sérülékenyebbek, könnyebben bevérezhet és ez eredményezi a duzzanatot. A beütés mértékétől függ, hogy eltörhetett-e újra. Ha éppen csak beütötte, akkor nincs értelme ismételten megröntgenezni, de ha erősebb volt az ütés, akkor mutassa meg ismét traumatológusnak.

Kérdés: 2014. november 08., 14:00; Megválaszolva: 2014. november 10., 09:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kézfájdalom
Mit jelent?
Üdvözlöm. Mit jelent ez a diagnózis pontosan? Várható bármilyen szövődmény?: laesio obt.tend.m.ext.dig.III.man.l.d
Kézfej nyílt sérülése
Tisztelt doktor úr/nő! Több részletből állna a kérdésem. Fontos, hogy Finnországban dolgozom és élek. Előzmény: 2014.06.19.-én munkahelyemen...
Elvágtam a kezem
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 2013 Szeptemberében elvágtam a kezem. Pontosabban elejtettem a kést és ahogy kaptam utána ráesett a középső ujjam, az...
traumatologia
a kozepso ujjam elvagtam serult a feszito insszalag is. ossze vartak es minden rendben volt, 4 napja levettek a sint itthoni gyogytornat javasoltak es h le...