Kézfájdalom

Tisztelt Doktornő! Gyárban dolgoztam ahol évekig napi több 10 ezer szorítást és ütést maximális erővel kellett a kezeimnek elvégeznie, ennek következtében vélhetően kinyúltak az ínszalagjaim. Akkoriban MRI felvétel is készült: 2018.07.09 Az os lunatum 30 fokos DISI helyzetben látható, bár a scapholunaris szalag területén nem ábrázolódott szakadás. Ez a helyzet a carpalis csatornát hátulról előrefelé ívelten benyomja, a carpalis csatorna területében a nervus medianus kissé ellapult. Az os scaphoideum proximalisharmadában a trabecularis csontállományon belül 5mm hosszúságban kanyargós, Fatsat PD-ben magas jelintenzitású vaskos csík látható, mely a csont corticalist nem látszik megszakítani. Más eltérés a régióban nem látható. Vélemény: Az os lunatum DISI helyzetét okozhatja alkati variáció. Szalag szakadás nem volt kimutatható. A kezeim azóta is gyakran fájnak és zsibbadnak hiába hagytam ott a gyárat és nem végzek csuklómunkát. Már kb 1 fél éve a bal kezem a képen jelölt részét ha vízsugár éri, vagy ha kisebb ütések, vagy nyomás éri a karikázott területen fájdalom jelentkezik. Ön szerint ennek mi lehet az oka, illetve MRI vagy ízületi UH-val mutatható-e jobban ki? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza kézsérülés témában

Kedves Kérdező!

Az ilyen jellegű panaszokkal, amikor már kimutatott eltérések vannak a kéztő csontjaiban, kézsebészek foglalkoznak. Okozhatja Őket a kéztőalagútban vagy környékén idegnyomás, vagy kialakulhatott a kéztőcsontokon meszesedés, vagy szalag esetleg csontsérülés is, vagy más speciális probléma.

Kézsebészhez kellene fordulnia a problémával.

Véleményem szerint jobb, ha először a kézsebész vizsgálja meg és az állapotának ismeretében ő írja elő, hogy hol és milyen képalkotó vizsgálatot végeztessen. Ebben az esetben lehetőség nyílik konzultációra a sebész és a radiológus szakember között és könnyebben megtalálják a problémát.

Ha ezt nem szeretné választani, akkor inkább MRI-t végeztessen, mert az ultrahang vizsgálat ilyen estben csak nagyon jó felbontású gépen és nagyon gyakorlott szakember által végezve ad igazán jó eredményt.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2021. július 23., 15:32; Megválaszolva: 2021. július 29., 15:04
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Mit jelent?
Üdvözlöm. Mit jelent ez a diagnózis pontosan? Várható bármilyen szövődmény?: laesio obt.tend.m.ext.dig.III.man.l.d
kézfej sérülés
Tisztelt Doktor úr! 2-2, 5 hónapja el volt törve a kisujjam a kézfejemen, diagnózisként a metacarpus egyéb csontjának törését írták, 3 mm...
Kézfej nyílt sérülése
Tisztelt doktor úr/nő! Több részletből állna a kérdésem. Fontos, hogy Finnországban dolgozom és élek. Előzmény: 2014.06.19.-én munkahelyemen...
Elvágtam a kezem
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 2013 Szeptemberében elvágtam a kezem. Pontosabban elejtettem a kést és ahogy kaptam utána ráesett a középső ujjam, az...
traumatologia
a kozepso ujjam elvagtam serult a feszito insszalag is. ossze vartak es minden rendben volt, 4 napja levettek a sint itthoni gyogytornat javasoltak es h le...