Kézfej nyílt sérülése

Tisztelt doktor úr/nő! Több részletből állna a kérdésem. Fontos, hogy Finnországban dolgozom és élek. Előzmény: 2014.06.19.-én munkahelyemen egy gép, konkrétabban tészta osztó garat be kapta a jobb kézfejem. A kézfejemen főleg az inak sérültek. A seb a mutató ujjam és a középső ujjam között kb. 3 cm-re található. Kb. 3cm hosszú és 2 cm széles mélysége a tenyeremig hatolt a tenyeremen nem szakadt át a bőr de majdnem. A kezelést megkaptam össze varrták a sebet kaptam Infúziót de sejtelmem sincs mi volt benne. A papírokat leadtam a munkahelyemen. Az utokezeles gyógyszeres antibiotikum és kötés csere volt. Ma ott tartok, hogy majdnem teljesen össze forrt a seb. Csak nem tudom behajlitani a mutató ujjam teljesen kb 90 fok egyenes csukló tartással. A kérdésem az lenne, hogy tornaztatnom kell e meleg vizes fürdőben, vagy ez többet árt mint használ? Műtét szükséges e a jövőben? Javaslatokat szívesen fogadok. Köszönöm a választ. Tisztelettel: János

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Holnapy Gergely válasza kézsérülés témában

Tisztelt Uram!

A kéz roncsolásai rendkívül veszélyes sérülések, a kis területen elhelyezkedő sok fontos képlet (ízület, ín, erek, idegek) miatt. A roncsoló sérülések a kézen speciális módon, gyorsan terjedő fertőzéses folyamatokat okozhatnak, ezzel súlyosbítva a már létrejött roncsolásos sérülés következményeit. Ezért kapta a tartós antibiotikus kezelést, kezdetben esetleg infúzióban, vagy a sérülés területére helyileg, majd szájon át szedhető tabletta formában. A mozgás beszűkülését a kézen (ujjon) okozhatja ízületi sérülés, az ín sérülése, vagy idegsérülés egyaránt, de természetesen ezek együttes jelenléte súlyosbítja a tüneteket. Továbbá a mozgástartomány csökkenését okozhatja a kéz sebeinek gyógyulása során kialakuló hegesedés is.

Vélhetően a korai funkcionális kezelés, azaz az ujjak mozgatása (passzív esetleg aktív mozgatása) a mozgásfunkció előnyére válik, de hogy konkrétan az Ön esetében mi a teendő, azt az operáló orvosa írja elő, tekintve hogy a sérülés által érintett csontos- és lágyrész- képleteket ő látta és ismeri.

Kérdés: 2014. július 12., 12:00; Megválaszolva: 2014. július 16., 22:32
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kézfájdalom
Mit jelent?
Üdvözlöm. Mit jelent ez a diagnózis pontosan? Várható bármilyen szövődmény?: laesio obt.tend.m.ext.dig.III.man.l.d
kézfej sérülés
Tisztelt Doktor úr! 2-2, 5 hónapja el volt törve a kisujjam a kézfejemen, diagnózisként a metacarpus egyéb csontjának törését írták, 3 mm...
Elvágtam a kezem
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 2013 Szeptemberében elvágtam a kezem. Pontosabban elejtettem a kést és ahogy kaptam utána ráesett a középső ujjam, az...
traumatologia
a kozepso ujjam elvagtam serult a feszito insszalag is. ossze vartak es minden rendben volt, 4 napja levettek a sint itthoni gyogytornat javasoltak es h le...