Torok bántalom

Tisztelt Doktor úr! Abban kérem a véleményét, hogy az utóbbi hónapokban naponta több alkalommal elönt a forróság, úgy mintha változókori hőhullám lenne.De ezen már túl vagy. A változókori problémáim kb 5-6 éve elmúltak.nem szedek semmilyen gyógyszert, nincs szervi megbetegedésem.rendszeresen eljárok az éves szűrő vizsgálatokra, nőgyógy, mell, tűdö stb.Kardiológus hoz fordultam életkoromnak megfelelő volt minden eredményem.Ő vetette fel- lehet hogy pajzs mirigy probléma, de az alap véreredmény ezt nem tükrözte.Felvetődött bennem a cukorbetegség kezdete. A kardiológus említette hogy hormonpótlással mindezt meg lehetne szüntetni, de én nem akarok hormont szedni.Kösz a választ.

Dr. Szalóczy Péter válasza hormonpótlás témában

Kedves Kérdező! Ha konkrét hormon szedése nélüli hatást akar elérni, irasson fel egy doboz Livial vagy Lady-Bon tablettát és naponta 1 szemet egyen meg. Mivel ez nem frappánsan ható konkrét hormon, de az ön korában is mellékhatások nélkül szedhető, a tünetek fokozatos javuláása majd megszűnése 2-3 hét múlva várható. Mellesleg csonjai életkorában altuális védelme is megtörténne vele. Ha bevált, szedje időben tovább hosszú távon. Beszélje meg belgyógyászával.

Kérdés: 2014. március 01., 14:14; Megválaszolva: 2014. március 02., 15:20
Kérdések és válaszok: Menopauza
Ladybon szedése
Tisztelt Doktor úr! 2014.februárjától nem menstruálok.és 2014 novemberében norcolutot írt fel orvosom, amit beszedtem és ennek hatására megjött...
Hormondependencia
Kedves Doktor úr! 62 éves hölgy vagyok és Triaklin hormonpótló tablettákat szedek már legalább 12 éve, DE a tablettákat elfeleztem és kb. 5...
Fejfájás - hormonpótlás: mit...
Tisztelt doktornő/úr! 51 éves vagyok, kb. 4-5 éve rendszertelenné vált a menstruációm, évente egy ciklus ki is marad. Azóta több klimaxos tünet...
novofem + tegretol cr
érdeklődnék, hogy novofemet szedtem már 4 éve és most tegretolt KELL szednem ami hatástalanitotta a novofem hormon hatását/össze-vissza jön meg! /...
Menopauza és a hormonok szedése?
Tisztelt doktor úr, nő. 45 éves vagyok, másfél éve elmaradt a menstruációm. A klimax tünetekből csak a hőhullámok mutatkoznak, azok is ritkán, kb....