• Ösztrogén pótlás veszélyei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Köszönöm kimerítő válaszát az inkontinenciáról, de én arra a kérdésre szerettem volna választ kapni, hogy a késztetéses inkontinencia javul-e ösztogénpótlás hatására 64 éves korban, ha valakinek mellső hüvelyfal süllyedése és kisfokú hólyagsérve van? Húsz éve volt egy pingpong labda nagyságú ciszta a mellemben, ami az operáció előtt magától eltűnt, de nem szeretnék kockáztatni. Ön szerint nem jelent kockázatot, ha életem végéig folytatnom kell az ösztrogén pótlást? A nőgyógyász Estrokad hüvelykrém és Lactobacilusos O3 ösztirol tartalmú kúp együttes alkalmazását javasolta reggel és este tíz napig, aztán csak este. Nem szedtem soha semmilyen hormont, és nagyon félek, hogy több bajt okoz, mint hasznot. Ön szerint javulni fog az ösztrogéntől a vizelettartási problémám? Mennyi idő után vehető ez észre? Válaszát nagyon köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hormonpótlás témában

        Kedves Kérdező! Az említett hormon csak helyileg hat, nem szívódik fel lényegében a hüvelyfalon át, így nincs mellékhatása. A laktóbacilus midenképpen kéne, természetes körülményeket és jobb védelmi képességet jelent a hüvelyben. Megpróbálható egy receptköteles Ditropan vagy Uroxal nevű gyógyszer is. Egy kicsit érvényes a puding próbája az evés ebben a kérdéskörben


        Kérdés: 2015. november 25., 21:47; Megválaszolva: 2015. november 26., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor úr! Köszönöm kimerítő válaszát az inkontinenciáról, de én arra a kérdésre szerettem volna választ kapni, hogy a késztetéses inkontinencia javul-e ösztogénpótlás hatására 64 éves korban, ha valakinek mellső hüvelyfal...
        Tisztelt Cím! Arra szeretnék választ kapni, hogy számomra lehetséges-e inkontinencia lézeres műtét. Én 65 éves SHLEROSIS MULTIPLEXES BETEG VAGYOK, KB MÁR 20 ÉVE, BETAFERON KEZELÉST KAPOK, AMI NAGYON JÓL TORELÁLOK, az utóbbi 15 évben...
        Miert nem tudom visszatartani a vizeletem mikor nevetek. De nem minden setben
        Nekem olyan problemam lenne hogy...1eve szültem és mostanában keztem el tornázni és azt vettem észre hogy ha ugralok torna közben akkor hiába megyek el előtte wcre sajnos nem tudom visszatartani a vizelet...ill.ha tusszentek.ez miért van? Sérült...
        Sajnos a vizeletem egy egy csepp elcseppen és betétet kell hordanom, van e- erre gyogymod, hogy elmuljon. gyszereim, doxazosin, lavestra, atorva teva, cavinton, cymbalta, Amitrex, fél, nitromin2, 6.betahistin, vaskotasin, mettfogamma1000, rivotril.0, 5,...
        Egy középkorú értelmi fogyatékos nő, miután egész életében az édesanyjával lakott, lakóotthonba került. A családjával azóta is tartja a kapcsolatot és rendszeresen találkozik velük. Napközben a kedélyállapota többnyire jó, új...
        Tisztelt Doktornő! 4, 5 éves a fiam. Márciusban vettem le éjjelre róla a pelenkát, kb az esetek felében nem pisilt be. Volt, hogy napokig bepisilt, aztán hetekig nem. De augusztus óta MINDEN éjjel bepisil, előfordul, hogy kétszer is. Nappal...
        kedves Doktornő! kb. egy éve van vizeletartási problémám, nagyon kellemetlen, főleg, ha elutazom, azt szertném megkérdezni, hogy van -e olyan gyógyszer errre ami nem hormom tartalmú. Köszönöm a válszát Bánóczkiné
        Üdvözlöm, azzal fordulnék önhöz, hogy nem rendszeres éjszakai ágyba vizeléssel szenvedek. Azért nem rendszeres, mert valamikor 1 hónapban 1x de van amikor 1 héten 3x. A folyadék bevitelre figyelek, legtöbbször du. 6 után már nem iszok semmit,...
        Tisztelt Doktor Úr/nő! 29-évesen szültem és azóta ha köhögök, vagy nagyot tüsszentek vizeletcsepegésem van. Eleinte nem volt vészes, de most már egyre jobban. Most meg voltam fázva és elég mélyen köhögtem, minden köhögésnél cseppent...