Hatásos?

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak her 2 pozitív melldaganata van, és hormonterápiát ka (faslodex nevü injekciót) .3 napja kapta az elsőt, azóta fekszik. Ez nem gond, hogy ennyire ledöntötte? Hatásos ez a szer? Jók a tapasztalatok? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Gondolom, a Mama nem 28 éves, hanem túl van a klimaxon.

Hormon-kezelést szokás adni akkor, ha az emlődaganat hormonérzékeny volt (de ezt nem írja, csak a HER2-őt) .

Valószínűleg kapott már előzetesen tablettás hormon-preparátumot is, csak ezt sem írja.

A FASLODEX injekciótól nem lehet napokig rosszul.

Igaz, hogy ez egy elég nagy (5 mililiteres) ampulla, mélyen a popsiba kell adni 2 hetenként, de rosszullétet nem okoz - hacsak nem a vénába adták, mert oda viszont nem szabad.

Hogy hatásos-e - kérdezi.

Ha hormon-érzékeny volt a daganat, akkor biztosan komoly daganat-megkisebbedés várható.

Jobbulást a Mamának!

Kérdés: 2011. január 17., 06:04; Megválaszolva: 2011. január 18., 13:27
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat