Tartós mellfájdalom okai

Tisztelt Doktor! Már lassan egy éve fáj a bal mellem bal oldala, időnként elmúlik, de nem vettem észre, hogy a havimmal lenne kapcsolatban, bár van, hogy olyankor erősebb, meg akkor a másik is fáj, de van, hogy ettől függetlenül is. Akkor is jobban fáj, ha például a bal oldalamon fekszem és kicsit nyomódik a mellem az ágytól vagy a saját karomtól. Külföldön vagyok és itt problémás kicsit az orvoshoz eljutni, de voltam, azt mondta, nem érez daganatot, de beutalt azért mammográfiára (még várok az időpontra) . Az utóbbi pár hétben néha éreztem a két mellem közöttre és a vállam irányába is kiterjedni a fájdalmat. Nem túl erősen, de kellemetlenül. A történethez hozzátartozik, hogy a mellem felső részén van egy szemölcs is pár éve, vagyis a doktornő azt mondta, szemölcs, amit nemrég felsértettem kétszer is, miközben törülköztem. Most összehúzódott és elszíneződött az a része, ami feljött. Nem tudom, hogy lehet-e ennek köze a fájdalomhoz, úgy értem, lehet-e, hogy nem szemölcs hanem bőrrák pl.? Illetve azt szeretném kérdezni, hogy mi egyéb oka lehet a fajdalomnak? Mit mondjak a doktornőnek, mikor legközelebb visszamegyek, mit vizsgáljon rajtam? (Itt sajnos így működik, hogy nekem kell mondanom.) Már drót nélküli melltartóra váltottam, hogy hátha jobb lesz, de még mindig szokott fájni. Gondoltam hormon problémára is, mert mikor elkezdődött akkor a havimmal is volt egy kis probléma, de azóta nem és leginkább csak az egyik mellem fáj. Mit tehetek ellene? Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Mellrák, emlőbetegségek, mellfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen kellene egy mell ultrahangos vizsgálat, melyre talán egyszerűbb bejutni, mint a mammográfiára és bizonyos szempontból többet mondana a helyzetről. Nehéz messziről véleményt alkotni, egy biztos, nem rosszindulatú vagy súlyos a dolog. A felszínes képletnek semmi köze a fájdalomhoz, de jól megközelíthető, és ha kell, könnyen eltávolítható.

Kérdés: 2016. szeptember 05., 22:39; Megválaszolva: 2016. szeptember 11., 13:27
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Mellrák diagnózis értelmezése
Emlő rosszindulatú daganata C5090
Tisztelt doktor úr! A nagymamám zárójelentését és Ct leletét szeretném, ha korrektül megmagyarázná.Szeretném, ha leírná mire számíthatunk...