Mellrák diagnózis értelmezése

Tisztelt Doktornő! 2015. Októberében mellrákot diagnosztizáltak nálam. Műtét útján eltávolították a daganatot, azóta túl vagyok 4 kemoterápiás kezelésen és most várom a sugárkezelés időpontját. Legyen kedves segíteni nekem a kapott diagnózis értelmezésében: Bal emlő sector excisio, alsó hátsó szél radicalisatioval carcinoma ductale infiltrans mammae (invasiv carcinoma, NOS) , módosított BR Fradi III. (3+3+3=9) , pT1b. (Tumorméret: 8mm) , pN0sn (0/3) , M0 St.I., ER es PrR negatív, Her 2++, FISH, p53 negatív, Ki-67: 70% Az lenne a kérdésem, hogy ez hormonális megbetegedésre utal-e vagy sem? Sajnos a kezelőorvos mindig nagyon elfoglalt es nem er rá válaszolni a kérdéseimre. Koszonom szépen válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza mellrák témában

Kedves Kérdező!

A szövettan alapján a daganat képződése és növekedése nem függ össze a szervezet hormonális állapotától.

Pontatlan a szövettan bemásolása, igy csak sejteni tudom, hogy HER2 pozitív daganatról van szó és ezért is indították a biztosító utókezelést.

Ebből a betegségből meg kell hogy gyógyuljon, ha végig csinálja a kezeléseket.

Jó egészséget kívánok!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. április 30., 22:56; Megválaszolva: 2016. május 07., 18:07
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2