Férfi mellproblémák

Üdv! Egy 23 éves, 180 cm, 90kg-os férfi vagyok, gynecomastia-szerű problémám van. Ha jól informálódtam, akkor nekem nem ez a gondom, mivel a mellbimbómnak kellene duzzadtnak, fájdalmasnak és érzékenynek lennie. Nekem azonban a két mellbimbó alatt, közvetlenül zsírszövetet érzek, nem duzzadt a mellbimbóm, csak zsíros. De a mellbimbó alatt, a zsírréteg után valamint ezzel összefüggően a melleim külső oldalain a mellizmomra tapadva érzek csomókat, hosszúkás hurkákat mindkét mellemben már kamasz korom óta. Mindez sajnos elég nőies formát eredményez. Fájdalmatlanok, és nem érzem változónak méretüket, mennyiségüket hosszú évek óta. Korábban fogyóztam, és bár nem olyan szembetűnő volt, mint most, de még 78-80 kgosan is feltűnő volt, sajnos kaptam emiatt kritikákat is. Elkezdtem hát súlyzós edzéseket végezni - illegális szerek nélkül - és sikerült számottevőbb mellizomzatot felépítenem, de a dolog szembetűnő maradt. Egy-egy mell edzés után a csomókban nem érzem az izomlázat, savasodást, tehát nem a mellizom rétegeit tapogatom. Jelenleg ismét diétázok, és egy Estro-Dim (http: //bit.ly/KrxWBn) nevű táp.kieg.-et próbáltam ki a diétám elején, aminek ösztrogén-blokkoló hatása van. Beváltnak éreztem, szemmel láthatóan kisebbek lettek a melleim, persze ez a fogyástól is lehet, de talán még mintha a csomók is. Azonban hamar elfogyott a szer, és nem pótoltam. Azóta sikerült még több zsírt leadnom, de a melleim sajnos megint megnőttek, mintha nem is diétáztam volna, holott vékonyabb lettem. Emiatt is értek megjegyzések. A kérdésem az, hogy lehet-e, hogy valóban az ösztrogén szintemmel van gond és ez hat a mellmirigyekre? Milyen tünetek járulnak még ehhez? Pl arra, hogy az átlagnál szélesebb csípőmre is aránytalanul sok zsír rakodott le. Ha egy gyógyszeres kezelésre kerülne sor, akkor azt ezután örökké szednem kell, vagy be lehet állítani az ideális szintre? Őszintén szólva nagyon szégyellem a dolgot, csak akkor fordulnék orvoshoz, ha valóban várhatok segítséget, műtét nélkül.Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza gynecomastia témában

Tisztelt Kérdező!

Mindenképpen tisztázni kell, hogy a megnagyobbodott emlő hátterében a zsírszövet felszaporodása áll vagy az emlőállomány kifejezettebb. Ennek eldöntésére egy ultrahang szükséges. A táplálék kiegészítők hosszútávú hatását nem vizsgálták és nem is előírás. Az emlőállomány megnagyobbodása műtéti úton korrigálható. Javaslom, hogy keressen fel emlőszakrendelést. A problémája nem egyedi és senki nem fog furcsán nézni Önre. Az említett vizsgálat nélkül nem lehet előrelépni a probléma megoldásában.

Kérdés: 2012. június 13., 02:04; Megválaszolva: 2012. június 15., 20:24
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat