Gynecomastia műtét utáni keményedés

Tisztelt Dr. úr/nő! Az alábbi linken már feltettem a mellemmel kapcsolatos kérdésemet is, amire adott választ kollégája - https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/borbetegsegek/103592 Elmentem a helyi kórházba. Tapintásra a sebész orvos műtétben látta a megoldást, jóindulatú daganatra asszociált, előírt ultrahangra, illetve ha sikertelen, akkor mammográfia próba. De előre figyelmeztetett, hogy nem valószínű az eredmény pontossága, ekkor mintavétel és műtét altatásban. Majd valóban úgy is lett, nem találtak semmit a felvételeken, mikor visszamentem az orvoshoz, a negatív eredményekre hivatkozva azt mondta, nem kell aggódni, ez el fog tűnni, kontroll 6 hónap múlva. Nem nyugodtam bele, elmentem egy magánsebészhez. Véreredményt kért, ami tökéletes volt. Kicsit elbizonytalanodott ő is, hogy meg kell-e műteni, de végül megtörtént ambulánsan. A doki állítása szerint nem felszívódó a belső varrat ami betett. Külső varrat 5 öltés. A belső varrat azért kellett, mert mélyen benyúlt a csomó a mellszövetbe. A képen az eredmény, kb 2.5cm*1, 5cm. A szövettan eredménye szerint nincs kóros elváltozás, az emlőmirigy megnagyobbodása látható, gynecomastia. 10 nap mulva lett a külső varrat eltávolítva. Egy átkötözésnél az 5. napon kicsit erősebben lett megnyomkodva a seb, mert láthatóan vérzés volt alatta és a "járaton" lett az kinyomva. Varrat szedéskor érezni lehetett, hogy a seb környéke fel van keményedve 3*3cm-es területen. Ennek már 2 hónapja, de még mindig érezni a keménységet a bőr alatt. Ha megnyomom erősen, nem fáj, inkább csak érzékeny. A műtő orvos a varratszedéskor azt mondta, hogy bevérezhetett a seb és azért ilyen, de nem bántja. Egy mentős asszisztens azt mondta, hogy olyan, mintha tokos lenne, meg hogy 2, 5 hónap után már nem szabadna ilyennek lennie. Érezhetően a bőr alatt van egy bizonyos vastagságú réteg, ami néhány mm, esetleg egy cm-es lehet és az kemény illetve ha mozgatom, akkor egybe mozog minden irányba. Mit javasol és ön szerint van ok az aggodalomra

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gynecomastia témában

Tisztelt Kérdező!

A jóindulatú elváltozás helyén hegszövet alakulhatott ki. Erre különösen nagy az esély, ha valóban bevérzett a műtéti terület. A tapintása valószínűleg sohasem lesz olyan, mint a nem operált területé. A probléma kizárható egy ultrahang vizsgálattal, így javaslom ezt végeztesse el.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 26., 13:57; Megválaszolva: 2012. május 27., 22:48
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus