Mell érzékenység

Tisztelt doktornő! Kb. fél éve a bal mellem megduzzadt és a mellgomb alatt illetve közvetlen környékén ha hozzáérek akár ruhákon keresztül erőteljessebb tűszurásra emlékeztető érzést tapasztalok. A megduzzadt mell picit melegebb mint a másik oldali.Voltam ultrahang és mammoggafia vizsgálaton illetve fizikális vizsgálaton 3 hete a következő eredménye lett. Mammografia: Jobb oldalon retromamillarisan 4 cm-es, bal oldalon 5cm-es mirigyállomány felszaporodás látható. Malignitásra utaló jel nem látszik.Fizikális vizsgálat: Mk.oldalon retromamillárisan felszaporodott mirigyállomány tapintható amely bal oldalon kifejezettebb és érzékenyeb. Az axillákban körülirt kóros rezisztencia nem tapintható. A supra és infraclavicularis régiók szabadok. UH vizsgálat: Mindkét emlőben szabályos echoszerkezetü felszaporodott mirigyállomány látható. Pathológiás echoszerkezeti eltérés az axillákban nem ábrázolódott. Szakvélemény: Gynecomastia l.u.-bal oldalon kifejezettebb. Malignitás nem igazolódot. Panaszok fokozódása esetén kontroll. Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy nem egyforma intenzitássl érzékeny, néha 1-2 napig csak egy picit érzékeny majd utána 4-5 napig jóval erőssebben. Köszönettel várom a válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza gynecomastia témában

Tisztelt kérdező!

Idősödő férfiaknál a hormonegyensúly felborulása okozhat ilyen tünetet. Ennek ellenére javasolnám endokrinológiai vizsgálatát.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 10., 22:52; Megválaszolva: 2015. január 16., 15:52
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése