légzési nehézségek

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e, hogy a légzési nehézségeimet pszichés okok váltják ki. Tavaly ilyenkor voltam mellkasröntgenen, minden rendben volt a tüdőmmel, most itt a vizsgaidőszak, és újra nehezen kapok levegőt. Érdemes azért elmennem tüdőszűrésre? Két hete orvosnál is voltam (más problémával) , a doktornő meghallgatta a tüdőmet, és nem talált rendellenességet. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza nehézlégzés témában

Kedves Kérdező!

Szorongásos zavarok nagyon sokféle panaszt tudnak okozni, légzéssel kapcsolatosakat is. A pszichés ok csak akkor mondható ki, ha szervi eltérést a vizsgálatokkal kizárták. Nem minden tüdőbetegség mutatható ki mellkas rtg-nel, például az asztma sem, ezért pulmonológiai (tüdőgyógyászati) vizsgálat javasolható.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 05., 20:41; Megválaszolva: 2014. december 05., 21:27
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légzésfunkció
Kedves Dr bő! Légzésfunkciom eredménye a következő! FEV1 79%.Fev1Vc 89%.Segítene nekem ezt értelmezni? Ez nagyin rossz erednény? 42 éves...
Köhögés, szédülés
Jó estét! December 16. - án szültem császármetszéssel, márt ott a kórházban elkezdődött egy köhögés, de mára nagyon erőssé vált, rengeteg...
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT