Dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó

Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Bemutatkozás:

Diploma:
- Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, 1986.

Szakvizsgák:
- csecsemő-és gyermekgyógyászat (1995)
- háziorvostan (2011)

Postgraduális képzések:
- ELTE Jogi Továbbképző Intézet: jogi szakokleveles orvos (2002)
- SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika:  kognitív-viselkedés terápia (2014)

Szakmai tapasztalatok:
- Kivonuló mentőorvos – Országos Mentőszolgálat
- Gyermekorvos – Budai Gyermekkórház
- Háziorvos –  felnőtt háziorvosi praxis
- Prevenció, egészségnevelés – Országos Gyermekegészségügyi Intézet

Egyéb:
Egészségügyi ismeretterjesztő, és szakmai újságoknál szerkesztés, rovatvezetés, szerkesztőbizottsági tagság

Legutóbbi válaszai

Monocyta emelkedés

Tisztelt Kérdező! Az Ön által írt monocyta szám minimálisan haladja meg a referencia értéket. A monocyta szám emelkedettségét leggyakrabban vírus infekció okozza. Laboreredményéről konzultáljon a vizsgálatot kérő orvossal. A témában bővebben itt is olvashat oldalunkon: https://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/4871/monocita-laboreredmenyek Üdvözlettel

Bokasérülés: Mit jelent?

Tisztelt Kérdező! A lelet: jobb oldali boka rándulása, szalagszakadás. A kezelésről és a további kérdésekről pontos, személyre szabott választ a fiát kezelő traumatológus tud adni Önnek vizsgálat illetve kontroll vizsgálatok után. Általánosságban elmondható, hogy a konzervatív terápia a bokaízület nyugalomba helyezése, azaz először gipszsín rögzítés, majd járógipsz felhelyezése történik. Általában 6 hét a rögzítés ideje. Gipszlevétel után bokarögzítő viselhető. Gyógytorna időtartama 2-4 hét általában. Edzésre gyógyulást követően, illetve a kezelő orvos javaslata szerint mehet majd.

Farmakológia, gyógyszerérzékenység, hisztamin?

Tisztelt Kérdező! Sajnos nem tudom levelét dr Zsuga Juditnak továbbítani, mivel ő nem válaszoló szakértő az orvos válaszol rovatnál. Engedje meg, hogy néhány szóban én válaszoljak Önnek. Leveléből úgy tűnik, hogy minden gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatásokat észlel. Nem tudom, hogy erről a problémáról beszélt-e már az Önt kezelő pszichiáterrel, amennyiben még nem, ez valószínűleg hasznos lenne. DAO enzim szintet laboratóriumok végeznek, ha nincs beutaló, akkor fizetős szolgáltatásként. A fogyás, vérszegénység és gyomorfájdalom miatt gasztroenterológiai vizsgálat javasolt. Kérem, keresse fel orvosát.

Fejsérülés utáni tünetek

Tisztelt Kérdező! Leveléből nem derül ki, hogy mikor készült és milyen CT vizsgálata volt, amin nem mutattak ki semmit. Gondolom, a sérülést követően koponya CT. Fejfájás, szemfájdalom, fülfájdalom hátterében álló betegség megállapítása érdekében vizsgálatok javasolhatóak, általános orvosi vizsgálat, szemészet, fül-orr-gégészet, neurológia. A "belilulást" is élőben kellene látni, így levélen keresztül nehéz konkrétumot mondani. Kérem, keresse fel orvosát. Tisztelettel

Gerincsérülés

Tisztelt Kérdező! A leírás alapján valóban súlyos sérüléseket szenvedett a keresztfia, melyből a felépülés valószínűleg hosszabb folyamat lesz. A felépülés időtartamára, fizikai terhelhetőségére pontos és szakszerű választ az őt operáló orvostól kaphatnak. Mielőbbi gyógyulást kívánok!