Dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó

Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Bemutatkozás:

Diploma:
- Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, 1986.

Szakvizsgák:
- csecsemő-és gyermekgyógyászat (1995)
- háziorvostan (2011)

Postgraduális képzések:
- ELTE Jogi Továbbképző Intézet: jogi szakokleveles orvos (2002)
- SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika:  kognitív-viselkedés terápia (2014)

Szakmai tapasztalatok:
- Kivonuló mentőorvos – Országos Mentőszolgálat
- Gyermekorvos – Budai Gyermekkórház
- Háziorvos –  felnőtt háziorvosi praxis
- Prevenció, egészségnevelés – Országos Gyermekegészségügyi Intézet

Egyéb:
Egészségügyi ismeretterjesztő, és szakmai újságoknál szerkesztés, rovatvezetés, szerkesztőbizottsági tagság

Legutóbbi válaszai

Bokasérülés: Mit jelent?

Tisztelt Kérdező! A lelet: jobb oldali boka rándulása, szalagszakadás. A kezelésről és a további kérdésekről pontos, személyre szabott választ a fiát kezelő traumatológus tud adni Önnek vizsgálat illetve kontroll vizsgálatok után. Általánosságban elmondható, hogy a konzervatív terápia a bokaízület nyugalomba helyezése, azaz először gipszsín rögzítés, majd járógipsz felhelyezése történik. Általában 6 hét a rögzítés ideje. Gipszlevétel után bokarögzítő viselhető. Gyógytorna időtartama 2-4 hét általában. Edzésre gyógyulást követően, illetve a kezelő orvos javaslata szerint mehet majd.

Farmakológia, gyógyszerérzékenység, hisztamin?

Tisztelt Kérdező! Sajnos nem tudom levelét dr Zsuga Juditnak továbbítani, mivel ő nem válaszoló szakértő az orvos válaszol rovatnál. Engedje meg, hogy néhány szóban én válaszoljak Önnek. Leveléből úgy tűnik, hogy minden gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatásokat észlel. Nem tudom, hogy erről a problémáról beszélt-e már az Önt kezelő pszichiáterrel, amennyiben még nem, ez valószínűleg hasznos lenne. DAO enzim szintet laboratóriumok végeznek, ha nincs beutaló, akkor fizetős szolgáltatásként. A fogyás, vérszegénység és gyomorfájdalom miatt gasztroenterológiai vizsgálat javasolt. Kérem, keresse fel orvosát.

Gerincsérülés

Tisztelt Kérdező! A leírás alapján valóban súlyos sérüléseket szenvedett a keresztfia, melyből a felépülés valószínűleg hosszabb folyamat lesz. A felépülés időtartamára, fizikai terhelhetőségére pontos és szakszerű választ az őt operáló orvostól kaphatnak. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Térdprotézis műtét után

Tisztelt Kérdező! Ortopédiai kontroll vizsgálat javasolt, célszerűen az Önt operáló orvosnál. Üdvözlettel

Mell

Tisztelt Levélíró! A kép nem nyitható meg, de az Ön által leírt eltérések fényképen egyébként sem ítélhetők meg, csak személyes vizsgálattal. Kérdés, hogy az Ön által észlelt elváltozás az ultrahang vizsgálat idején is megvolt-e már. Kérem, jelentkezzen személyes orvosi vizsgálatra. Üdvözlettel.