Dr. Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó

Háziorvos
Bemutatkozás:

Diploma:
- Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, 1986.

Szakvizsgák:
- csecsemő-és gyermekgyógyászat (1995)
- háziorvostan (2011)

Postgraduális képzések:
- ELTE Jogi Továbbképző Intézet: jogi szakokleveles orvos (2002)
- SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika: kognitív viselkedésterápia (2014)

Szakmai tapasztalatok:
- Kivonuló mentőorvos – Országos Mentőszolgálat
- Gyermekorvos – Budai Gyermekkórház
- Háziorvos –  felnőtt háziorvosi praxis
- Prevenció, egészségnevelés – Országos Gyermekegészségügyi Intézet

Egyéb:
Egészségügyi ismeretterjesztő, és szakmai újságoknál szerkesztés, rovatvezetés, szerkesztőbizottsági tagság

Legutóbbi válaszai

Monocyta emelkedés

Tisztelt Kérdező! Az Ön által írt monocyta szám minimálisan haladja meg a referencia értéket. A monocyta szám emelkedettségét leggyakrabban vírus infekció okozza. Laboreredményéről konzultáljon a vizsgálatot kérő orvossal. A témában bővebben itt is olvashat oldalunkon: https://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/4871/monocita-laboreredmenyek...

Covid betegség utáni oltás

Tisztelt Kérdező! A Nemzeti Népegészségügyi Központ jelenlegi eljárásrendje az alapoltás megkezdésének időpontjára a COVID-19 betegségen átesetteknél nem tartalmaz várakozási időt. Az olthatóságot azonban orvosa, illetve az oltó orvos állapítja meg. Üdvözlettel.

Gyermekdiabétesz és a Kreon

Tisztelt Kérdező! Orvosi vizsgálat nélkül nem javaslom a Kreon kapszula szedését. Először is tisztázni kellene, hogy a gyakoribb, emésztetlennek tűnő székletet mi okozza. A gyermek diabetológiai vizsgálaton kívül gyermek gasztroenterológiai vizsgálat szükséges, és majd a vizsgálat eredménye határozza meg a további kezelést. Üdvözlettel.

Bokasérülés: Mit jelent?

Tisztelt Kérdező! A lelet: jobb oldali boka rándulása, szalagszakadás. A kezelésről és a további kérdésekről pontos, személyre szabott választ a fiát kezelő traumatológus tud adni Önnek vizsgálat illetve kontroll vizsgálatok után. Általánosságban elmondható, hogy a konzervatív terápia a bokaízület nyugalomba helyezése, azaz először gipszsín...

Jobb térd MRI és UH eredménye

Tisztelt Kérdező! A chondropathia esetén a porc vastagsága, teherbíró képessége csökken. Ortopéd szakorvosi vizsgálat, konzultáció javasolt. Mielőbbi panaszmentességet kívánok.