Mélyvénás trombózis

T isztelt Doktor UR! Az edesapam laboreredmenyei a kovetkezok: Quick: 10.70 (65.000- 130.000) INR: 7.64 (0.850- 1.350).SINTROM 4 mg nevu gyogyszert szed napi 1/2 most, korabban 1-et. Azt mondta az orvosa hogy legalabb hat honapig persze ellenorzes mellett kell szednie. A velemenyet szeretnem kerni hogy ez igy helyes? A bokaja most is be van dagadva. Elore is koszonom; T. Ildiko

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza a trombózis témában

Kedves Ildikó! Mélyvénás trombózist követően a véralvadásgátló gyógyszerek - így a Sintrom - adagját úgy kell egyénileg beállítani, hogy az INR érték 2, 0 és 3, 0 között legyen - így hatékony és biztonságos a terápia. A 7, 64-es INR túl sok, nagy a rizikója egy súlyos vérzésnek, így mindenképp csökkenteni kell a gyógyszeradagon. A lábadagadást a gyógyszerszedés önmagában nem oldja meg, gumiharisnya, fásli és bizonyos egyszerű tornagyakorlatok lehetnek a segítségére.

Kérdés: 2010. szeptember 03., 11:33; Megválaszolva: 2010. szeptember 05., 21:14
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3), limfocita 43% (25-40%), neutrofil gran...
K vitamin szedése
Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1(990mcg), K2(10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.