Mi lehet a baj? Magas vérnyomás, cukorbetegség és erős vérzés

Magas vérnyomás, és 2. típusú diabetes miatt állandó gyógyszereket szed. A diabetikus ételek ellenére sem csökken a súly, (Sőt! ) az arca szinte állandóan piros, hullik a haja, szőrösödik férfiasan, a menstruáció egyes napjain nem szabad felkelni, mert olyan erős a vérzés. Új tünet: csúnya, feketedő véraláfutások Az egyik menstruáció a kórházban végződött, és 5 egység vért kapott (az vajon sok? ) Ez tart már kb 1-2 éve

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Brasnyó Pál válasza cukorbetegség, vérzékenység témában

Kedves Kérdező!

A problémakör összetett, felmerülhet nőgyógyászati betegség, endokrinológiai betegség lehetősége is. Ezeket kizárni vagy megerősíteni részletes kivizsgálással lehet, így mindenképpen belgyógyászati, nőgyógyászati kivizsgálás indokolt a kórkép tisztázására. A transzfúziónak megvannak az indikációi, így általában az adására súlyosabb, gyorsabb vérveszteséggel járókórképek esetén kerül sor.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. szeptember 27., 19:28; Megválaszolva: 2012. szeptember 29., 20:01
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Duzzadt nyirokcsomók
Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok. Egy olyan problémám lenne, hogy körülbelül 1 hónapja (június 20 körül) kitapintottam egy kb. borsónyi...
Dysfibrinogenaemia
Tisztelt Doktornő, Thrombophilia panel vizsgálatom eredményén ezeket a referenciatartománytól eltérő értékeket kaptam (csatolva) . A Trombophilia...
Nyirokcsomó Covid oltás
Üdv.: dr nő Olyan kérdésem volna hogy 1 oltásom covid ellen 2021.05.16 Sputnik V semmi reakció nem volt. 2. oltásom covid ellen 2021.06.06...
Sárgás folt a bőrön
Kedves Doktornő, nemrég egy sárgás-zöldes folt jelent meg a jobb lábszáramon, nem fájt, nyomásra sem, és 1-2 hét alatt eltűnt, nem...
Vérvétel után
Kedves Doktornő! Pénteken bementünk egy kisvárosi sürgősségire, mert az egyik lábam kissé bedagadt és feszült. Fizikális és D-dimer vizsgálat...