• Merckformin XR 500 retard

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Emelkedett éhgyomri vércukor értékeim miatt (7, 3), valamint a 3 havi átlag (7, 1) értékem miatt terheléses cukorvizsgálatot rendelt el az endokrinológus. A 120 perces eredményem semmit nem változott a 60 perceshez viszonyítva (17, 2). Diétát tartottam/tartok, mozgok, de nem változtak az eredmények, ezért Merckformin XR 500 retard tablettát rendelt az orvos. 10 napig este 1 tabletta, utána 2 tabletta. Mikor elkezdtem szedni, az éhgyomri vércukor értékem 6, 4-6, 6 volt. A 2 szemre emelést követően (3 napja) az éhgyomri értékeim újra 7 fölé emelkedtek: 7, 4). Ez számomra érthetetlen. Mit tegyek? Legyek türelmes, folytassam a diétát, mozgást, és majd "beállnak" az értékek? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Rakk Erika válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Kérdező! Legyen türelmes! Remélemj ól alkultak az értékeke. A vércukorszitet az elősző esti vacsora, időjárási frontok, az alvás minősége is befolyásolhatja. Háziorvosa nagyon helyesen javasolta Önnek a gyógszert, és a fokozatos dózisemlést


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2018. január 19., 08:44; Megválaszolva: 2018. január 29., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: