• Magas vércukorszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        isztelt Doktor Úr/Nő! A páromnak(48 éves ffi) 3 éve volt egy pancreas resectios műtétje, melyből kifolyólag insulinos cukorbeteg lett, jelenleg 4x kell szúrnia magát 3×12 Novorapid, 1+ 30 E Tresiba degludek insulinra állitották át 1 hete eddig levemirt használt a diétát kisebb nagyobb sikerrel sikerül betartania a reggeli Vc értékei 15-20mmol/l között mozognak, napközben pedig 9-10mmol/l, mostanában kevesebbet mozog mert megszűnt a maszek munkahelye, de ugyanúgy dolgozik főállásban mentőzk, eléggé makacs a saját egészségével kapcsolatosan, mit javasol min változtassunk? milyen szakembert keressünk fel? Az valóban igaz, hogy a 14-15mmol/l es vércukornál tilos fizikai aktivitást végezni? Nagyon aggódom érte, ő egy remek ember! Köszönöm válaszát!

        Dr. Rakk Erika válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező! Férjét a létező legmodernebb inzulinra állitották. Jó lett volna tudni, előtte mennyi Levemirt adott. Az uj inzulin beállitáshoz kell 3-4 hét. Az éhgyomri érték függvényében emelhető a dózis akár 3-4E-vel is, ha ilyen magas, mint férjénél. 3-4 nap mulva tovább emelhető. Napközben viszont lehet, hogy kevesebb kell majd a Novorapidból. Próbáljon meg a férje konzultálni a kezelőorvossal, vagy a legtöbb szakrendelésen diabétesz szakápolók is segitik a beteget a megfelelő inzulindózis elérésében.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2018. április 04., 09:03; Megválaszolva: 2018. április 09., 20:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: