Thrombotic thrombocytopenic purpura (TTP)

Tisztelt Doktornő/Úr! Apukám nevében érdeklődnék, aki jelenleg is rettentő állapotban fekszik a helyi klinikán. TTP-ben szenved, szó szerint, mindent megkap, ami ma csak lehetséges. Egyetlen kérdésem van, amire soha senki nem tud válaszolni, illetve kimarad a szakirodalomból: már másfél hónapja van bent a kórházban, idővel javulásnak indult, pár alkalommal felvetődött a hazamenetel lehetősége is, ám mindig visszaesett, egy hete pedig a bekerült állapotába, a 8000-es trombocitaszámmal: (Valahogy nem tud elszakadni a plazmaferezistől, és engem ez nagyon zavar, ezért kérdezném, hogy másfél hónapos folyamatos kórházi kezelés MÁR nagyon hosszú, vagy NORMÁLIS, vagy MÉG nem sok idő egy TTP-s beteg kezelésében? Úgy értem, jelenleg mekkora az esély a felépülésre ilyen- nekem -sok idő elteltével? Bízhatom abban, hogy apukám a 80% tagja lesz és nem a 20%-é? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Deák Georgina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hematológia témában

Kedves Georgina!

A TTP hosszas, türelmes kezelést igényel, sokszor valamilyen alapbetegséghez társul, bár önálló kórkép is lehet. Ha van valamilyen alapbetegség, annak a kezelése is szükséges, illetve, ha az meggyógyul, akkor gyógyul a TTP is.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 14., 21:06; Megválaszolva: 2012. május 18., 09:44
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint