TTP, ITP betegség együtt?

Tisztelt doktor nő/úr! Férjemnél TTP betegséget diagnosztizáltak, április 04.én.több mint 2 hétig ito.n volt, lélegeztető gépen, majd tudatzavara miatt szedálni kellett.Plazma ferezissel kezelték, majd amikor javult a vérképe szüneteltek és infúzióban kapott plazmát. Már arról volt szó, hogy 2 nap múlva esetleg haza jöhet, amikor ugyanarra a szintre vissza esett, 8000 lett a trombocitája. Megint ito és zavart tudat. Most hetente kap MAB THERA infúziót is.Lehet séges, hogy a TTP ÉS ITP együtt van jelen nála? A lép eltávolítása lehetséges megoldás lenne? Most amikor vissza esett, nagyon fel volt püffedve a keze, lába és a hasa. Tudom, hogy van miért aggódnom. Kap steroidot a lupuszra, meg inzulint a cukorra. Amit nem értek, hogy miért annyira magas a cukor, hiszen alig eszik, azt is csak azt amit adnak neki.Viszont van amikor elfelejtik megmérni a cukrot, és sokáig kell várnia, hogy ehessen. Válaszát köszönöm

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hematológia témában

Kedves Kérdező!

Az ITP ismeretlen eredetű thromboyta szám csökkenéssel járó betegség, hogy férjének van-e, volt-e, az csak korábbi leleteinek értékelésével derülne ki.

A TTP-t a vörös vérsejtek mechanikus károsodása váltja ki, ennek oka valószínűleg kideríthető lenne. Amit a kezelésekről leírt, az abszolute korrekt, sajnos ez az állapot sok szerv működését károsítja, úgynevezett sokszervi elégtelenséget okoz. Valóban nem jók a kilátások ha már ilyen súlyos tünetek léptek fel, de hosszú, türelmes kezeléssel sokszor láttunk már "csodát".

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 15., 08:13 ;Megválaszolva: 2012. május 22., 10:46
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Direkt coombs pozitív vagyok....
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt években több műtétem is volt (2009 októberében végbélsipoly, majd 2010 márciusában orrsövényferdülés korrekció)...
Hematológiai laboreredmény
Üdvözlöm! Mi kisbabát szeretnénk a párommal, van már egy 9 éves fiam.2 éve próbálkozunk.Nem rég volt 2 vetélésem az első műszeres a második...
apc rezisztencia
kedves dr nő vagy dr úr! azt szeretném kérdezni hogy! vér vizsgálatom volt hogy szedhetek e fogamzás gátlót.és kiderült az eredményemből az...
tetoválás után vérvétel
Jó napot! Megszeretném kérdezni, hogy 07.01. csináltattam a tetoválásomat, a vádlimra, és 07.04-én kell mennem vérvételre (17 éves koromban...
Nőgyógyászati vérzés Syncumar...
Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy a Syncumar okozhat-e folyamatos menstruációtól független nőgyógyászati vérzést? 26 éves vagyok. 2004-ben...