ITP betegség teljesen gyógyítható?

Pár hete engedtek ki a kórházból ITP betegség miatt. A trombicita számom lecsökkent 3-ra ami már korábban is előfordúlt 10 éve. Kicsit aggódom, hogy ez egy maradandó betegség. A szteroidra jól reagált és hamar vissza állt normál értékűre a trombocita számom. Az utóbbi pár hónapban eléggé negatív életmódott folytattam, konkrétan számítógépfüggő lettem és szinte egész nap reggeltől hajnali 4-ig számítógépeztem és alig ettem. Nos ez lehet egy kiváltó oka, a trombocita szám csökkenésének? Esetleg vitamin hiány? Voltak megnagyobbodott nyirokcsomóim a nyakamon viszont amióta kijöttem a kórházból azok is elmúltak, visszahúzódtak. Azóta életmódott váltottam és az étvágyam is normalizálódott. A közérzetem is robbanásszerüen változott persze jó irányba. Időben lefekszem és próbálok minél többet mozogni. Szóval ha normális életmódot élek elképzelhető, hogy nem tér vissza a betegség? Alapjárton ez teljesen gyógyítható? Előre is köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza itp témában

Kedves Kérdező!

Az ITP olyan betegség, melynek kiváltó okát nem ismerjük. Jó és rossz időszakok váltják egymást, a rossz időszakokban lecsökken a thrombocytak száma. Ezt nyilván provokálhatja az étkezés elhanyagolása, fizikai megterhelés, stressz, alkoholhatás, de vírusfertőzés kapcsán is előfordulhat.

Rendszeres, egészséges életmóddal nagyobb a valószínűsége, hogy ritkábban ismétlődjenek kritikus időszakok, kórházi kezelések.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. április 26., 09:04; Megválaszolva: 2012. április 27., 10:20
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint