fogamzásgátló injekció

Tisztelt doktor úr! Én egy 36 éves nő vagyok, 10 éve ITP-t diagnosztizáltak nálam. Akkor azt mondták, hogy semmilyen hormon alapú fogamzás gatló készítményt nem szedhetek. Nem rég hallottam, hogy van injekcióban is ami ezt a célt szolgálja. Szeretném megtudni, hogy ez alkalmazható e az én esetemben? Ha nem tud-e valami más lehetőséget ajánlani? Jelenleg óvszert használunk, a pharmatex krémmel lettem terhes mindkét lányommal. Alapbetegségem miatt riaszt a lekötés is, mivel jelenleg is 49 ezres a trombocitám. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza ITP témában

ITP mellett nem kizárt injekciós fogamzásgátló alkalmazása.

Azonban a méhen belüli fogamzásgátló eszköz alkalmazása is lehetőség, ami alapbetegségét biztosan nem befolyásolja.

Beszélje meg szakorvossal.

Kérdés: 2014. december 02., 18:44; Megválaszolva: 2014. december 02., 21:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs vérzés
Barna folyás
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek