Torokgyulladas

Tisztelt Dokrotno, Doktorur, kisfiam 20 honapos, az utobbi idoben, tavasz ota havonta torokgyulladasa van.Tunetei magas laz. Az orvos szerint piros a torka, most pottyok is jelentek meg a mandulain. Minden alkalommal antibiotikumot ir fel. A multkori betegsegenel(egy honappal ezelott )nem adtam be az antibiotikumot, harom nap utan elmult a laza, es a torka sem volt mar piros.Lehetseges hogy nem kezelodott ki rendesen es visszaesett? Egy honapig teljesen egeszsegesnek tunt. Mi okozhatja ezt a gyakori torokgyulladast? koszonom valaszat, Reka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a torokgyulladás témában

Kedves Kérdező! Nehéz megmondani, hogy miért beteg havonta a kisfia. Van akinél másik gyerek óvodából hazahordja a fertőzéseket van, hogy a játszótéren, boltban stb. elkapja a kicsi. Az ilyen korú gyerekek még mindent a szájukba vesznek, elég ha megfogják a bevásárlókosár fülét, majd kezüket a szájukba viszik, nem könnyű helyzet. Ha a múltkor megúszták antibiotikum nélkül az nagyon jó, a mostani betegsége ettől eltér, a múltkoriból biztosan kigyógyult, mert akkor a tünetek a múltkori után mentek volna tovább: további láz, fülfájás stb. Én mindig el szoktam mondani a betegeimnek ha úgy ítélem meg, hogy nem vészes a helyzet, hogy várjon egy kicsit az antibiotikummal, ( az antibiotikum receptjét a kezükbe adom) várják meg a mai és a holnapi napot, ha szépen leláztalanodik esetleg van egy kis hőemelkedés, majd megszűnik a láz, akkor nem kell az antibiotikum, de ha csak lázaskodik, ha pl. a lázcsillapító hatásának megszűnte után kb. 4 óra múlva újból magas lázai vannak a babának, akkor kezdjék el az antibiotikumot. Sokszor jönnek vissza úgy a szülők, hogy nem volt szükség az antibiotikumra és őszintén szólva nagyon örülök neki. Ugyanakkor ilyen esetben érdemes a babának valamilyen fajta immunerősítőt adni: Engystol, Echinacea, Broncho-Vaxom, Ribomunyl stb., hogy egy kicsit ellenállóbb legyen a baba szervezete a kórokozók ellen. Tisztelettel: Dr.Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2010. július 29., 14:36; Megválaszolva: 2010. július 31., 12:22
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél