• 5 éves gyerek hasfájása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A kislányom 5 éves gyakoriak a hasfájásai a háziorvos elküldött minket laborba vizelet, vér, székletre. A vér labori eredmény számomra aggasztó, mert csilagos az eredmény.

        Szeretném tudni, hogy ezek az adatok jók vagy nem jók egy 5 éves gyereknél?

        ALK. FOSZFATÁZ  373.0 U/L

        LDH                        416 U/l

        CRP meghatározás   8, 5  mg/L

        Ha nem jók az eredmények akkor mit tehetek, hogy megtudjam mi az oka a hasfájásnak?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasfájás témában

        Kedves Kérdező!

        A kislánya értékei közül egyedül a CRP érték magasabb kicsit, ez egy enyhe fertőzést jelez. A másik két érték teljesen megfelel az ő életkori sajátosságainak.
        A hasfájásnak számos oka lehet: lehet egy vírusfertőzés, mely rámegy a gyomor-bélrendszerre, lehet az ha nem minden nap van széklete és a pangó széklet+bélgáz feszíti a pocakját, lehet bakteriális fertőzés pl. a Helicobacter pylori nevű baktérium a gyomorban szeret megtelepedni és annak a fájdalmát okozza. Szóval számos ok állhat a háttérben, mely ok a beteg alapos kikérdezésével, megvizsgálásával szükség esetén laboratóriumi és egyéb vizsgálatoknak a segítségével pl. hasi ultrahang megállapítható.


        Kérdés: 2010-02-02 08:00:46; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.