Pajzsmirígy probléma 3 éves kisfiúnak

Tisztelt Doktornő! Kisfiam szeptemberben lesz 3 éves! Már egy ideje eléggé székrekedéses így nemrég volt egy allergia és egy pajzsmirígy vizsgálata! A pajzsmirígyet azért is szerettük volna megnézetni, mert férjemet is kezelik 20 éves kora óta és, hogy esetleg örökölte ő is! a TSH eredménye 6, 360 lett! A T4 eredménye jó lett a T3 7, 1 ami szintén meglett csillagozva! Eléggé megijjedtem, hogy esetleg örökölte az édesapjától! A kérdésem az lenne, hogy akkor most alulműködése van? felnőtteknek és gyermekeknek ugyanazok a határértékek vagy teljesen más? sehol nem találok információt hogy egy közel 3éves gyermeknek mennyi az ideális TSH érték! azt a javaslatot kaptuk, hogy 1-2 hónapon belül ismételjük meg a vérvételt és ha akkor is magas érték lesz akkor forduljunk endokrinológushoz! kérem mihamarabbi válaszát, mert azóta nagyon aggódok, hogy esetleg örökölte gyermekem! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ez az érték mérsékelten emelkedett, kiegészítő vizsgálatok szükségesek, hogy az ok kiderüljön és ekkor lehet a kezelésről is dönteni. Gyermek-endokrinológiai szakrendelést keressen fel a gyermekkel.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. július 16., 16:14; Megválaszolva: 2015. július 22., 22:38
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?