Emelt összegű családi pótlék

Tisztelt Dr. Úr! Szerencsére csak a bal oldal érintett. Izotóp lelet a relatív funkcióarányt, jobb oldalon 61% bal oldalon 39 % -nak irja minden mást normálisnak ír, persze a VUR jeleit itt is megerősítették. A Veszprém Megyei Csolnoki Ferenc Kórházban és a szakrendelőben gyermekurológus kezeli a kislányunkat. A műtét óta csak egyszerű ultrahangok készültek, a pyelontágulata valamennyit csökkent: 15X10 mm-ről 7, 9X10 mm-re az ureter továbbra is tágabb.Ön szerint a veszprémi kórház illetékes az ellátásban? Ha nem, tudna ajánlani? Még egy kérdésem lenne, ha a vizelet tenyésztés negatív lesz is szükség van AB -ra egy ideig még.Utolsó lelet Enterobacter 10'2 volt ami állítólag már negatívnak mondható.Köszönettel! előzmény: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/vesebetegseg/109903

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza vesebetegség témában

Tisztelt Szülő!

Előző kérdésere nem én válaszoltam hanem egy kollégám, de elolvastam korábbi leveleiket.

Mostani kérdésekre a válasz a következő:

Általában a VUR-os vese a kisebb- mint Ön gyermekénél is. A VUR ellenes beavatkozás után fél évvel szoktunk cystographiás kontrollt végezni. Addig csak ultrahang és vizelet ellenőrzés szükséges. Ezen idő alatt a gyógyszerek adása javasolt negatív vizelet esetén is hacsak nincs valamilyen komolyabb mellékhatás. Ha a kontrollnál már nincs VUR, az antibiotikus kezelés leállhat. Annak esélye, hogy a VUR ennyi idő múlva ilyen beavatkozás után elmúlik kb. 40-50% (ebben benne van a spontan gyógyulás is) . Akkor érdemes esetleg más intézmény után nézni, ha a visszafolyás tartósan megmarad vagy ismételt fertőzések jelentkeznek- egyébként az ottani gyermekurológus illetékes az ügyben továbbra is.

Üdvözlettel:

Dr. Máttyus István

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 12., 12:23; Megválaszolva: 2012. június 18., 11:25
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek