Here duzzanata

Tisztelt Hölgyem - Uram! A 2 éves kisfiam herenagyobbodása zavar. Alap esetben a heréi egyformák és normál méretűek. Amikor lázba esik, a jobb heréje ill. herezacskója kb. szilva nagyságúra duzzad. Tömlőszerűvé válik, míg a másik heréje normál méretű marad. Minden esetben betegség - gyulladás - láz előtt jelentkezik a duzzanat, és a teljes gyógyulás végéig tart. Fontos, hogy nem fáj neki. Már korábban kértünk beutalót ultrahangra, de a 2 hetes előjegyzés alatt a duzzanat eloszlott, és az orvos nevetett, hogy "tolómérővel méregetem a gyerek golyóit? - mert ő itt semmi problémát nem lát." Mivel a duzzanat kialakulását minden esetben nagyon magas láz (39, 6-39, 8 Cfok) kíséri, azt nem tudom eldönteni, hogy a duzzanat okozza - e a lázat, vagy esetleg a láz és valamilyen gyulladás eredményezi - e a duzzanatot? Van -e rá gyógymód? Mi okozhatja? Ma jöttünk haza a kórházból. 4 napig voltunk bent 39, 8-as lázzal, hasmenéssel. A vérkép szerint a CRP érték 109 - gyulladás miatt. A gyulladás okát nem tudják megállapítani. (torka-, tüdeje tiszta, nem náthás) A kisfiú heréje most is nagyon dagadt, majd kidurran. Több orvos is látta a gyereket, látták a heréjét is, de még csak meg sem kérdezték, hogy - ugyan ez alapból ilyen, vagy - mitől nőtt meg az egyik ilyen látványosan? Kérem, hogy a leírtak alapján állítson fel "látatlanban" egy diagnózist, mert szerintem ez a herenagyobbodás nem normális, de a helyi orvosok nem veszik komolyan. Várom megtisztelő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza hereduzzanat témában

Kedves Kérdező!

Látatlanban nehéz diagnózist mondani (nem is lehet) . A leggyakoribb átmeneti és visszatérő herenagyobbodás oka a hydrocele (vízsérv) . Erről a Webbeteg-en, összefoglaló cikkben részletesen olvashat. A sebészeti megoldás szükségességéről érdemes gyermeksebésszel konzultálnia.

Üdvözlettel:

dr. Székely Zsuzsanna

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. május 03., 21:59; Megválaszolva: 2012. május 09., 19:58
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek