• Urológiai probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy kényes urológiai problémával fordulok Önhöz. Két orvosnál is jártam, de nem tudtak hosszú távú megoldást adni. Végig se hallgattak, az ellátást kritikán alulinak éreztem. Bár hosszú a levelem, kérem, olvassa el, ha tud megoldást, kérem, írja meg! Segítségét előre is köszönöm! Július 18.-a körül kezdődtek a panaszok. A jobb oldali herém megduzzadt (hosszanti átmérője kb. 5-10mm-rel növekedett meg), és a jobb oldali mellékherém fájt. Továbbá enyhe (alig érezhető) alhasi fájdalmam volt. Egyéb idevágó tünet nem jelentkezett. A diagnózis: „Orchitis, epididymitis és epidemo-orchitis tályog nélkül” volt. A vizsgálatok (tapogatás, nyomás, ultrahang, prostata- és vizeletvizsgálat) nem mutattak ki semmi olyasmit, ami más urológiai betegségre utalhatott volna. Gyógyszerek: ofloxacin tartalmú antibiotikum; láz- és fájdalomcsillapító (Tarivid-Richter, Diclac). Átmenetileg enyhítették a tüneteket, de azok később visszatértek. Egész pontosan október 25.-én, enyhe, függőleges, hosszanti, jobb oldali alhasi fájdalmam volt és ismét megduzzadt a jobb herém, kb. 3 hete hosszanti átmérője kb. 5-10mm-rel nagyobb a megszokottnál; enyhén fáj is. November 7.-én jobb vesetáji fájdalom jelentkezett, ami azóta erősödött. Kb. november közepétől kezdve fáj a bal oldali herém hátsó-felső része, kis hosszúkás (kacskaringós) kitüremkedések tapinthatóak (mintha megduzzadt erek lennének), a bal oldali ondóvezetéken kis gombócszerűségek tapinthatóak. November 18. jártam másodszor az urológián, majdnem minden vizsgálatot megismételtek, a diagnózis pontosan ugyan az volt, mint júliusban. Javaslatok: gyógyszer szedése (Cifran nevű antibiotikum), here felpolcolása, állott vizes borogatása. Bevallom őszintén a felpolcolást és borogatást nem hajtottam végre, mert nehezen kivitelezhetőnek tartottam az egész napi fekvést. Próbálkoztam gyógyteával, de eddig nem segített. Várom válaszát! Köszönettel: Redhead

        Dr. Merth Gábor válasza a hereduzzanat témában

        Kedves Kérdező! Önnél nagy valószínűség szerint egy "húgyúti" fertőzés zajlik, talán a prosztatából kiindulóan. Kérdés kerestek-e szexuális úton elkapható kórokozókat, gombát, vagy ép, az én praxisomban sajnos egyre gyakrabban előforduló TBC-t? (Utóbbi szerencsére nem oly gyakori, de volt már ilyen esetekből annyi, hogy makacs kórképek esetén gondolni kell rá!) Fontos milyen minták kerülnek vizsgálatra (húgycsőkenet, prosztataváladék, ondó, vizelet, stb...) Azt viszont bizton állíthatóm, bármi is a kórokozó, gyógyteákkal nem fogja tudni kezelni a bajt. Keressen fel ismét egy urológus szakorvost -bizalom hiány esetén keressen fel egy magánrendelést, ahol tisztességesen ellátják! Tisztelettel, Dr. Merth Gábor [email protected]


        Dr. Merth Gábor
        urológus

        Dr. Merth Gábor
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 03., 21:42; Megválaszolva: 2011. december 07., 18:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés