Here duzzanat

Tisztelt Doktor Úr! Kb 1 éve egy méteres magasságból való leugráskor hirtelen húzó-szúró fájdalmat éreztem a bal herémnél. Mivel nem múlt a fájdalom, 1-2 hét múlva felkerestem egy urológus szakrendelést, ahol prosztata gyulladást, enyhe megnagyobbodást állapítottak meg, erre antibiotikumot is kaptam. A doktornő szerint a bal oldalra megnagyobbodott prosztata okozta a fájdalmat. Nem kételkedtem a diagnózisban, bár nem erre számítottam, hiszen a fájdalom hirtelen alakult ki. Hasi ultrahang nem mutatott ki semmit, here ultrahang nem készült. A tünetek ezután javarészt elmúltak (vagy csak hozzászoktam a bal here enyhe nyomásérzékenységéhez) , de most egy év elteltével néhány hét alatt kialakult egy duzzanat, aminek a mérete már közel eléri a here méretét. Szexuálisan aktív vagyok / voltam a duzzanat megnövekedéséig. A here (mellékhere? ) enyhe nyomásra érzékeny, az ülés kényelmetlen, bal oldalon szinte folyamatosan tompa alhasi fájdalmat érzek, ami nem elviselhetetlen, de zavaró. Külső megjelenésre elváltozást nem látok, leszámítva a megnagyobbodást, és hogy kicsit lejjebb van a másiknál. Ülőmunkát végzek, bevallom, keveset mozgok, túlsúlyos vagyok (180cm/108kg) , a munkám az utóbbi hónapokban stresszesebb a szokásosnál. Korábban, 13-tól 28 éves koromig nagyon sokat kerékpároztam, de már több éve egyáltalán nem. Sajnos még több hétig várnom kell az itteni szakrendelésen kapott időpontomig, ezért teszem fel itt a kérdésemet. Válaszát előre is köszönöm! üdvözlettel, D.Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza hereduzzanat témában

Kedves Gábor!

Öööö.. és mi is a kérdés?

A herék nyomásra általában nem érzékenyek, szemben a mellékherékkel (tapinás) .

Duzzanat: lehet cysta, hydrokele, valóban megnövekedett here, stb.

A férfiak egyik heréje mindig lejjebb van a másiknál, sosincsenek egy vonalban.

A kerékpározás sajnos "prosztata gyilkos" dolog, ha nincs megfelelő nyerge, vegyen olyat, ahol középen vájat található, illetve nem a gátat hanem az ülőgumókat támasztja alá.

Nem történt scrotális UH vizsgálat ezt mindenképpen el kell végezni!

Kérdés: 2012. május 23., 23:05; Megválaszolva: 2012. május 25., 11:27
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?
Holyag fajdalma