• Hangszalag polip vagy ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dy. Úr! Valóban tényleg Ön válaszolt egy másik WEB oldalon ahol szintén ezzel a problémámmal tettem fel kérdésemet (hangszalag polip műtét) A válasza hasznos és megnyugtató volt számomra. Azóta a műtétern túl vagyok. Kiderült, hogy nem polip, hanem ciszta volt a probléma oka és nem a valódi hanem az áll hangszalagon volt. Megszeretném kérdezni, hogy mi a külömbség a kettő között, illetve melyik ártalmatlanabb???? Sok féle véleményt hallottam ezzel kapcsolatban, amin nem tudok kiigazodni. Köszönöm: Tothili

        Dr. Horváth Tamás válasza a fül-orr-gégészet témában

        Kedves Tothili! Az álhangszalagok a hangszalagok felett elhelyezkedő redők. Az abban talált ciszta egyáltalán nem ártalmas. Olyan szempontból jobb, ha az álhangszalag érintett, hogy azok műtét utáni esetleges heges gyógyulása nem okoz semmiféle problémát a későbbiekben. Míg mondjuk ha a hangszalagot kellett volna műteni, és esetleg az gyógyul hegesen, akkor tartós rekedtség maradhatott volna meg. Szerencsére persze ez is ritka, de az álhangszalag esetében pláne nem lesz ilyen. Egyébként jobbulást! :)


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 19., 10:53; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 08:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés